Ο χρυσός υποχώρησε την Παρασκευή με ένα ισχυρότερο δολάριο, αλλά διατηρήθηκε κοντά στα υψηλά της προηγούμενης συνεδρίασης

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός υποχώρησε την Παρασκευή με ένα ισχυρότερο δολάριο, αλλά διατηρήθηκε κοντά στα υψηλά της προηγούμενης συνεδρίασης καθοδόν προς ένα εβδομαδιαίο κέρδος, βοηθούμενος από τα στοιχήματα ότι η Federal Reserve θα μπορούσε σύντομα να σταματήσει τις αυξήσεις των επιτοκίων.

Ο χρυσός σποτ υποχώρησε 0,3% στα 1.962 ανά ουγκιά στις 09:12 π.μ. αλλά κατευθύνθηκε προς εβδομαδιαία άνοδο 0,8%, κάνοντας άλμα περίπου 1,5% μετά την αύξηση των εβδομαδιαίων αιτημάτων ανεργίας στις ΗΠΑ. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ παρέμειναν σταθερά στα 1.978 δολάρια.

Ο δείκτης του δολαρίου σημείωσε άνοδο 0,2%, ωστόσο παρέμεινε κοντά στα χαμηλά της Πέμπτης. Ένα ισχυρότερο δολάριο κάνει τον χρυσό ακριβό για τους ξένους αγοραστές. 

Η αγορά εξακολουθεί να αναζητά αντιστάθμιση έναντι μιας οικονομικής επιβράδυνσης, παρέχοντας κάποια υποκείμενη υποστήριξη στον χρυσό, δήλωσε ο Ole Hansen, επικεφαλής στρατηγικής εμπορευμάτων στη Saxo Bank.

"Προς το παρόν, δεν υπάρχουν σαφή σημάδια... αλλά είδαμε μια αξιοπρεπή αναπήδηση αυτή την εβδομάδα και βρήκαμε υποστήριξη στα χαμηλά $1.930", πρόσθεσε ο Hansen.

Τα υψηλότερα επιτόκια αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας της κατοχής χρυσού που δεν αποδίδει.

Η εστίαση μετατοπίζεται πλέον στην έκθεση για τον πληθωρισμό των καταναλωτών στις ΗΠΑ για τον Μάιο, η οποία αναμένεται στις 13 Ιουνίου, μια ημέρα πριν η Fed ανακοινώσει την απόφαση πολιτικής της.

Οι αγορές τιμολογούν με πιθανότητα 76% να σταθεροποιήσει η Fed τα επιτόκια την επόμενη εβδομάδα, αφού είχαν αυξηθεί σε κάθε συνεδρίαση από τον Μάρτιο του 2022, ενώ οι πιθανότητες για μια αύξηση επιτοκίων κατά 25 bps τον Ιούλιο ήταν 52%, σύμφωνα με το εργαλείο CME Fedwatch.

«Συνεχίζουμε να αναμένουμε άνοδο του χρυσού το επόμενο έτος, υποστηριζόμενος από το ασθενέστερο δολάριο ΗΠΑ, την ισχυρή ζήτηση των κεντρικών τραπεζών και τις ασφαλείς ροές», ανέφεραν σε σημείωμα αναλυτές της UBS.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι σημείωσε άνοδο 0,5% στα 24,35 δολάρια ανά ουγκιά, κοιτάζοντας την καλύτερη εβδομάδα από τις αρχές Απριλίου. Η πλατίνα υποχώρησε 0,3% στα 1.008 δολάρια, αλλά κατευθύνθηκε προς την πρώτη εβδομαδιαία άνοδο σε τρείς. Το παλλάδιο, που χρησιμοποιείται σε συσκευές ελέγχου των εκπομπών στα αυτοκίνητα μαζί με την πλατίνα, υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2019, κυμαινόμενο στα 1.344 δολάρια.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →