Εβδομαδιαία ανασκόπηση: Η Ευρωζώνη σε ύφεση, Εκροές Binance

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Η Ευρωζώνη πέφτει σε ύφεση καθώς οι τιμές της ενέργειας εκτινάσσονται στα ύψη, οι επενδυτές αντλούν 790 εκατομμύρια δολάρια από το ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης Binance μετά τις επιθέσεις της SEC, οι τιμές παραγωγού της Κίνας βυθίζονται περισσότερο σε 7 χρόνια. Και άλλα....


💡Απόσπασμα της εβδομάδας
«Βραχυπρόθεσμα, περιμένετε να συνεχίσετε να ακούτε τον θόρυβο των χρημάτων που αποσπώνται από το οικοσύστημα κρυπτογράφησης καθώς η ρύθμιση συνδυάζεται με τον πόνο της αύξησης των επιτοκίων και της εξασθένισης του FOMO». - Γνώμη του Bloomberg


Επενδυτικά νέα


📉 Η Ευρωζώνη βυθίζεται στην ύφεση. Τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη αποκάλυψαν ότι η Ευρωζώνη συρρικνώθηκε απροσδόκητα για δύο συνεχόμενα τρίμηνα, αψηφώντας προηγούμενες προβλέψεις. Η μείωση της ανάπτυξης μπορεί να αποδοθεί σε έναν συνδυασμό παραγόντων, συμπεριλαμβανομένων των ενεργειακών σοκ, της σύγκρουσης της Ρωσίας στην Ουκρανία, του πληθωρισμού και της νομισματικής σύσφιξης, τα οποία εμπόδισαν την αναπτυξιακή δυναμική της περιοχής κατά τους χειμερινούς μήνες. (Politico)

 Μην το αποκαλείτε «παύση». Καθώς η Federal Reserve συνεδριάζει την επόμενη εβδομάδα, αναμένεται ευρέως ότι θα διατηρήσει τα τρέχοντα επιτόκια, μετά από ένα σερί 10 διαδοχικών συνεδριάσεων όπου αύξησε το βασικό επιτόκιο για την καταπολέμηση του πληθωρισμού. Ωστόσο, αυτό που θα μπορούσε να εκληφθεί ως απλή «παύση» στις προσαρμογές των επιτοκίων είναι πιθανό να περιγραφεί ως σκόπιμη «παράκαμψη». (AP News)

Χρυσός για εβδομαδιαίο κέρδος. Η τιμή του χρυσού σημείωσε ελαφρά πτώση την Παρασκευή λόγω του ισχυρότερου δολαρίου, ωστόσο πέτυχε εβδομαδιαίο κέρδος, χάρη στις εικασίες ότι η Federal Reserve ενδέχεται να σταματήσει σύντομα τις αυξήσεις των επιτοκίων της.

 Μια απογοητευτική ανάκαμψη. Οι τιμές παραγωγού της Κίνας γνώρισαν τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων επτά ετών, υποδεικνύοντας την επικείμενη παρουσία αποπληθωρισμού στην οικονομία. Τον Μάιο, ο δείκτης τιμών παραγωγού κατέγραψε σημαντική πτώση της τάξης του 4,6%, αντιπροσωπεύοντας τη μεγαλύτερη πτώση από έτος σε έτος τα τελευταία επτά χρόνια.(CNBC)

  Εξαγορά της Credit Suisse. Την Παρασκευή, η UBS και η ελβετική κυβέρνηση ανακοίνωσαν από κοινού την υπογραφή συμφωνίας ώστε να αποφευχθεί η προσφυγή στην ομοσπονδιακή εγγύηση στο μέγιστο δυνατό βαθμό. Η συμφωνία αυτή θα εφαρμοστεί με την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Credit Suisse. (CNBC)

💵 Οι επενδυτές αντλούν 790 εκατομμύρια δολάρια από το ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης Binance μετά τις επιθέσεις της SEC. Οι ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές εξέφρασαν ανησυχίες ότι τα περιουσιακά στοιχεία των πελατών των ΗΠΑ αξίας 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων που κατέχει η Binance εκτίθενται σε «σημαντικό κίνδυνο» κλοπής από τον ιδρυτή Changpeng Zhao, μετά τις κατηγορίες που κατατέθηκαν κατά της ρυθμιστικής αρχής κρυπτογράφησης από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. (CNBC)

📸 Η εικόνα της εβδομάδας

A meme mocking the future of humanity after the AI takeover


Γνώμη
Τεχνολογία AI με μικροτσίπ
🤔 Ποια είναι η καλύτερη χρήση της κρυπτογράφησης; Ας ρωτήσουμε το AI. «Στην αρχή τα κρυπτογραφικά στοιχεία θα είναι υπάρχοντα, όπως το Bitcoin και ο Ether. Αλλά με την πάροδο του χρόνου τα bots μπορεί να εφεύρουν τα δικά τους νομίσματα, με βάση τις αρχές της ευκολίας (για τα bots, φυσικά). (Bloomberg Opinion)


Τι άλλο είναι συμβαίνει

 Πόλεμος της Ουκρανίας. Την Τρίτη, ένα σημαντικό φράγμα στη νότια Ουκρανία κατέρρευσε, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν χωριά, αποτελώντας απειλή για τις καλλιέργειες και θέτοντας σε κίνδυνο τη διαθεσιμότητα πόσιμου νερού. Τόσο η Ρωσία όσο και η Ουκρανία ξεκίνησαν βιαστικά προσπάθειες εκκένωσης, ενώ δείχνουν η μία την άλλη με το δάχτυλο για την καταστροφή. (AP News)

🧑‍⚖️ Κατηγορία Τραμπ. Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αντιμετωπίζει επτά ομοσπονδιακές ποινικές διώξεις για τη διατήρηση απόρρητων κυβερνητικών εγγράφων στο σπίτι του στη Φλόριντα μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο. (CNBC)

Και τελικά…

 

Spaceship interior with view on earth 3D rendering elements of this image furnished by NASA

👾 Τα ταξίδια στο διάστημα μπορούν να μπερδέψουν σοβαρά τον εγκέφαλό σας. Το διάστημα παρουσιάζει διάφορες προκλήσεις για το ανθρώπινο σώμα, επηρεάζοντας τη φυσιολογία μας από το κεφάλι μέχρι τα νύχια λόγω παραγόντων όπως οι συνθήκες μικροβαρύτητας. Μια πρόσφατη μελέτη που χρηματοδοτήθηκε από τη NASA έδωσε πολύτιμες πληροφορίες για αυτό το θέμα. (Reuters)

Τα λέμε την επόμενη εβδομάδα!


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →