Οι τιμές του χρυσού σημείωσαν άνοδο τη Δευτέρα με ένα ασθενέστερο δολάριο, καθώς οι επενδυτές τοποθετήθηκαν για βασικά οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού σημείωσαν άνοδο τη Δευτέρα με ένα ασθενέστερο δολάριο, καθώς οι επενδυτές τοποθετήθηκαν για βασικά οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ και ενδείξεις για την πορεία των επιτοκίων της Federal Reserve στη συνεδρίασή της αυτή την εβδομάδα.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 0,2% στα 1.964 δολάρια ανά ουγκιά στις 08,55 π.μ. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 0,1% στα 1.980 δολάρια.

Το δολάριο υποχώρησε 0,2%, καθιστώντας τον χρυσό φθηνότερο για τους κατόχους άλλων νομισμάτων. 

«Το πολύτιμο (μέταλλο) μπορεί να εμφανίσει ευαισθησία στην τελευταία έκθεση ΔΤΚ των ΗΠΑ και μπορεί να αποδυναμωθεί εάν η Fed προχωρήσει με μια παύση. Μια αιφνιδιαστική αύξηση από την άλλη, μπορεί να προκαλέσει ένα επιθετικό ξεπούλημα», δήλωσε ο Lukman Otunuga, ανώτερος αναλυτής έρευνας στο FXTM.

«Αν και οι αγορές αναμένουν ότι η Fed θα σταματήσει αυτή την εβδομάδα, οι απροσδόκητες αυξήσεις επιτοκίων από την Τράπεζα του Καναδά και την Reserve Bank of Australia έχουν αφήσει τους επενδυτές σε αδιέξοδο», πρόσθεσε ο Otunuga.

Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ θα ανακοινωθούν την Τρίτη καθώς η Fed ξεκινά τη διήμερη συνεδρίασή της, με τις πρώτες εκτιμήσεις να δείχνουν τον ρυθμό χαλάρωσης του πληθωρισμού σε μηνιαία βάση, αυξημένο κατά 0,2% τον Μάιο μετά την άνοδο 0,4% τον Απρίλιο, σύμφωνα με Δημοσκόπηση του Reuters.

Οι συναλλαγές έχουν σχεδόν 76% πιθανότητα η Fed να διατηρήσει το επιτόκιο αναφοράς της μίας ημέρας στο εύρος 5,00%-5,25% και πιθανότητα 54% για αύξηση 25 bps τον Ιούλιο, σύμφωνα με το εργαλείο Fedwatch της CME.

Τα χαμηλότερα επιτόκια αυξάνουν την ελκυστικότητα του χρυσού με μηδενική απόδοση.

Υπήρχαν ορισμένες επιφυλάξεις ότι η διατήρηση των επιτοκίων σε αναμονή ήταν μια προσωρινή κίνηση από τη Fed και όχι ένα τέλος στη σύσφιξη, δήλωσε ο Yeap Jung Rong, στρατηγικός αναλυτής αγοράς στην IG.

Στις ευρωπαϊκές αγορές, οι  μετοχές σημείωσαν άνοδο στην αρχή μιας εβδομάδας γεμάτη με σημαντικές συνεδριάσεις των κεντρικών τραπεζών, με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Τράπεζα της Ιαπωνίας να εκδίδουν αποφάσεις για τα επιτόκια την Πέμπτη και την Παρασκευή, αντίστοιχα. 

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι και η πλατίνα υποχώρησαν 0,2% στα 24,21 δολάρια και στα 1.007 δολάρια ανά ουγκιά αντίστοιχα. Το παλλάδιο σημείωσε άνοδο 0,4% στα 1.328 δολάρια, αφού έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2019 την Παρασκευή.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →