Η τιμή του χρυσού αυξήθηκε την Τρίτη καθώς το δολάριο μειώθηκε, αν και οι τιμές κινήθηκαν σε στενό εύρος

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Η τιμή του χρυσού αυξήθηκε την Τρίτη καθώς το δολάριο μειώθηκε, αν και οι τιμές κινήθηκαν σε στενό εύρος καθώς οι επενδυτές περίμεναν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ και την πολυαναμενόμενη πολιτική απόφαση της Federal Reserve.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 0,3% στα 1.962 δολάρια ανά ουγκιά στις 08.38 π.μ. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού στις ΗΠΑ ενισχύθηκαν 0,3% στα 1.976 δολάρια.

Το δολάριο ΗΠΑ υποχώρησε 0,3%, καθιστώντας το χρυσό σε τιμή δολαρίου πιο ελκυστικό για τους ξένους αγοραστές.

«Η αγορά περιμένει τη συνεδρίαση του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (CPI) των ΗΠΑ και της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (FOMC) για να δώσει μια σαφέστερη κατεύθυνση για την τιμή του χρυσού. (Ωστόσο) υπάρχει έλλειψη καταλύτη για τον χρυσό για να ξεπεράσει τις άλλες κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων ανεξάρτητα από τη λήψη αποφάσεων πολιτικής της Fed των ΗΠΑ», δήλωσε ο Michael Langford, διευθυντής της εταιρείας εταιρικών συμβούλων AirGuide.

Ο ΔΤΚ του Μαΐου αναμένεται να παρουσιάσει επιβράδυνση του πληθωρισμού σε ετήσια βάση στο 4,1% από 4,9% τον Απρίλιο, σύμφωνα με οικονομολόγους που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters, με μηνιαία αύξηση 0,2%, από 0,4 % αύξηση τον προηγούμενο μήνα.

Ενώ ο χρυσός θεωρείται ως αντιστάθμισμα έναντι του πληθωρισμού, τα υψηλότερα επιτόκια για την εξομάλυνση των πιέσεων στις τιμές γενικά επιβαρύνουν την ελκυστικότητα του περιουσιακού στοιχείου που δεν αποδίδει.

Οι επενδυτές τιμολογούν με πιθανότητα 75,8% η Fed να διατηρήσει τα επιτόκια σε αναμονή και 24,2% πιθανότητα αύξησης των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης, σύμφωνα με το εργαλείο CME FedWatch.

«Η φυσική άνοδος για τον χρυσό μειώνεται στην (κορυφαίο καταναλωτή χρυσού) Κίνα λόγω της επιβράδυνσης της οικονομικής ανάπτυξης και της περιόδου της λιτής ζήτησης», ανέφερε σε σημείωμα η ANZ.

Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας μείωσε το βραχυπρόθεσμο επιτόκιο δανεισμού για να βοηθήσει την οικονομία μέσω της ασταθούς ανάκαμψης μετά την πανδημία.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι σημείωσε άνοδο 0,4% στα 24,16 δολάρια ανά ουγκιά, η πλατίνα σημείωσε άνοδο 0,3% στα 993 δολάρια και το παλλάδιο σημείωσε άνοδο 0,8% στα 1.361 δολάρια.

Η ANZ αναμένει ότι οι τιμές της πλατίνας θα κινηθούν προς τα 1.150 δολάρια η ουγκιά και το παλλάδιο θα κυμανθεί κοντά στα 1.420 δολάρια η ουγκιά μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →