Ο χρυσός ανέβηκε την Τετάρτη με ένα χαμηλότερο δολάριο εν όψει της τελευταίας απόφασης πολιτικής της Federal Reserve

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός ανέβηκε την Τετάρτη με ένα χαμηλότερο δολάριο εν όψει της τελευταίας απόφασης πολιτικής της Federal Reserve, με τις αγορές να αναμένουν από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια μετά από τα σημάδια επιβράδυνσης του πληθωρισμού.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 0,7% στα 1.958 δολάρια ανά ουγκιά στις 9:22 π.μ. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ σημείωσαν άνοδο 0,6% στα 1.971 δολάρια.

Το δολάριο κυμαινόταν γύρω από τα χαμηλά πολλών εβδομάδων, καθιστώντας το χρυσό σε τιμή δολαρίου πιο ελκυστικό για τους ξένους αγοραστές, αφού τα πιο ήπια στοιχεία για τον πληθωρισμό των καταναλωτών στις ΗΠΑ ενίσχυσαν τα στοιχήματα για παύση στον κύκλο σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής της Fed. 

Οι αποδόσεις των ομολόγων υποχώρησαν επίσης αφού τα στοιχεία έδειξαν ότι οι τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ σημείωσαν τη μικρότερη ετήσια άνοδο σχεδόν σε 2-1/2 χρόνια. 

Ο πληθωρισμός, σύμφωνα με το προτιμώμενο μετρητή της Fed, εξακολουθεί να είναι υπερδιπλάσιος του στόχου 2% της κεντρικής τράπεζας. Οι επενδυτές βλέπουν περισσότερες από 95% πιθανότητες παύσης των αυξήσεων επιτοκίων την Τετάρτη, αλλά σχεδόν 60% πιθανότητα αύξησης στη συνεδρίαση του Ιουλίου, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch του Ομίλου CME.

"Εάν κάνουμε μια παύση και η αγορά λάβει ένα ράλι ανακούφισης μετά από αυτό... Μάλλον (ο πρόεδρος της Fed) Τζερόμ Πάουελ θα βγει με κάποια γερακίσια ρητορική", δήλωσε ο Phillip Streible, επικεφαλής στρατηγός αγοράς στην Blue Line Futures στο Σικάγο.

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Fed μπορεί κάλλιστα να σηματοδοτήσουν περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων μόλις αφιερώσουν χρόνο για να αξιολογήσουν την οικονομία, το χρηματοπιστωτικό σύστημα και εάν ο πληθωρισμός συνεχίζει να μειώνεται.

Ενώ ο χρυσός θεωρείται αντιστάθμισμα έναντι του πληθωρισμού, τα υψηλότερα επιτόκια περιορίζουν την απήχηση του μετάλλου με μηδενική απόδοση.

«Η προοπτική είναι ότι είμαστε κοντά στην κορυφή (για τις αυξήσεις των επιτοκίων της Fed) και αυτό θα μειώσει λίγο την ελκυστικότητα του δολαρίου», δήλωσε ο Peter Fertig της Quantitative Commodity Research.

Οι επενδυτές περιμένουν επίσης την δημοσίευση των εβδομαδιαίων αριθμών αιτήσεων ανεργίας στις ΗΠΑ την Πέμπτη και τις ομιλίες δύο αξιωματούχων της Fed την Παρασκευή.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι σημείωσε άνοδο 1,4% στα 24 δολάρια ανά ουγκιά, η πλατίνα παρέμεινε σταθερή στα 977 δολάρια και το παλλάδιο σημείωσε άλμα 2,6% στα 1.396 δολάρια.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →