Ο χρυσός υποχώρησε σε χαμηλό σχεδόν τριών μηνών την Πέμπτη, καθώς οι αποδόσεις του δολαρίου και του δημοσίου σημείωσαν άνοδο

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός υποχώρησε σε χαμηλό σχεδόν τριών μηνών την Πέμπτη, καθώς οι αποδόσεις του δολαρίου και του δημοσίου σημείωσαν άνοδο αφού η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ σηματοδότησε περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων φέτος.

Ο χρυσός spot υποχώρησε 0,7% στα 1.930 δολάρια ανά ουγκιά στις 09:14 π.μ., φθάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 17 Μαρτίου. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού στις ΗΠΑ υποχώρησαν 1,4% στα 1.941 δολάρια.

Η Fed, σε νέες οικονομικές προβλέψεις, σηματοδότησε ότι μια ισχυρότερη από το αναμενόμενο οικονομία και μια βραδύτερη πτώση του πληθωρισμού θα οδηγήσει σε πιθανή αύξηση του κόστους δανεισμού κατά άλλη μισή ποσοστιαία μονάδα μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

«Το πού πηγαίνει ο χρυσός από εδώ μπορεί να εξαρτάται από το πόσο καιρό οι επιθετικές δηλώσεις του προέδρου της Fed συνεχίζουν να ενισχύουν τις αποδόσεις των ΗΠΑ», δήλωσε ο Tim Waterer, επικεφαλής αναλυτής αγοράς στην KCM Trade. 

Οι επενδυτές τώρα τιμολογούν με πιθανότητα περίπου 72% αύξησης των επιτοκίων της Fed τον Ιούλιο, σύμφωνα με το εργαλείο CME Fedwatch.

«Η Fed έδωσε λίγο-πολύ μια κατεύθυνση στην αγορά», δήλωσε ο Brian Lan, του αντιπροσώπου GoldSilver Central της Σιγκαπούρης.

Ο δείκτης του δολαρίου ΗΠΑ ανέβηκε, καθιστώντας τον χρυσό πιο ακριβό για όσους κατέχουν άλλα νομίσματα. 

Οι αγορές προσβλέπουν τώρα σε μια σειρά από οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ που αναμένονται αργότερα, συμπεριλαμβανομένων των εβδομαδιαίων αιτημάτων ανεργίας.

«Επίσης, εισερχόμαστε σε μια εποχικά αργή περίοδο για τη φυσική ζήτηση, υποδηλώνοντας ότι οι τιμές του χρυσού είναι πιο πιθανό να υποχωρήσουν στις επόμενες συνεδριάσεις, αποκλείοντας μια απότομη επιβράδυνση των οικονομικών δεδομένων των ΗΠΑ που θα μπορούσε να κεντρίσει το ενδιαφέρον για την αγορά χρυσού», δήλωσε η αναλυτής της Standard Chartered, Suki Cooper.

Στο επίκεντρο είναι επίσης η συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, όπου αναμένεται να αυξήσει το κόστος δανεισμού στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 22 ετών την Πέμπτη και να αφήσει ανοιχτή την πόρτα για περισσότερες αυξήσεις.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι υποχώρησε 2,8% στα 23,26 δολάρια ανά ουγκιά, η πλατίνα υποχώρησε 1,2% στα 964 δολάρια και το παλλάδιο έχασε 1,4% στα 1.366 δολάρια.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →