Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν την Παρασκευή και οδηγούν το κίτρινο μέταλλο σε ελαφρά εβδομαδιαία πτώση

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν την Παρασκευή και οδηγούν το κίτρινο μέταλλο σε ελαφρά εβδομαδιαία πτώση καθώς οι επενδυτές ζύγισαν τα πρόσφατα οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ και τα hawkish μηνύματα από την Federal Reserve για περαιτέρω νομισματική σύσφιξη.

Ο χρυσός σποτ υποχώρησε 0,2% στα 1.955 δολάρια ανά ουγκιά στις 08:45 π.μ.. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ σημείωσαν πτώση 0,2% στα 1.967 δολάρια.

Ο δείκτης χρυσού υποχώρησε σε χαμηλό τριών μηνών την Πέμπτη πριν αντιστρέψει την πορεία του για να τερματίσει υψηλότερα, αφού τα οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ πρόσφεραν κάποια ανάπαυλα από την «hawkish παύση» της Fed στις αυξήσεις επιτοκίων.

«Ο χρυσός δυσκολεύεται να κινηθεί υψηλότερα επειδή το μήνυμα της Fed για τον πληθωρισμό και τα επιτόκια εξακολουθεί να παραμένει επιθετικό. Έτσι, υπάρχει κατά κάποιο τρόπο μια κατάργηση του κινήτρου για την αγορά χρυσού επειδή υπάρχουν περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων στον ορίζοντα», δήλωσε ο Edward Meir, αναλυτής μετάλλων στη Marex.

Ενώ ο χρυσός θεωρείται ασφαλές καταφύγιο κατά τη διάρκεια οικονομικών αβεβαιοτήτων, τα υψηλότερα επιτόκια αμβλύνουν την έκκληση για ράβδους χρυσού μηδενικής απόδοσης.

Οι επενδυτές τιμολογούν τώρα με πιθανότητα 72% μια αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης τον Ιούλιο, αφού η Fed σηματοδότησε νέες προβλέψεις ότι το κόστος δανεισμού μπορεί να χρειαστεί να αυξηθεί έως και μισή ποσοστιαία μονάδα μέχρι το τέλος του έτους.

Ο δείκτης του δολαρίου διατηρήθηκε κοντά στο χαμηλό ενός μηνός, περιορίζοντας τις απώλειες του χρυσού.

Τις επόμενες δύο εβδομάδες, ο χρυσός θα μπορούσε να διαπραγματεύεται στην περιοχή των 1.931-2.000 δολαρίων, με σκληρή αντίσταση να φαίνεται στο πάνω άκρο, πρόσθεσε ο Meir.

Η Τράπεζα της Ιαπωνίας, εν τω μεταξύ, διατήρησε την εξαιρετικά χαλαρή νομισματική της πολιτική παρά τον ισχυρότερο από το αναμενόμενο πληθωρισμό, καθώς επικεντρώθηκε στη στήριξη μιας εύθραυστης οικονομικής ανάκαμψης εν μέσω απότομης επιβράδυνσης της παγκόσμιας ανάπτυξης.

Στο υπόλοιπο συγκρότημα των πολύτιμων μετάλλων, το ασήμι ήταν σταθερό στα 23,85 $ ανά ουγκιά, η πλατίνα σημείωσε μικρή αλλαγή στα 985 $ ανά ουγκιά, αλλά και τα δύο μέταλλα κατευθύνονται σε εβδομαδιαία απώλεια. Το παλλάδιο παρέμεινε σταθερό στα 1.398 δολάρια και διανύει την καλύτερη εβδομάδα του από τον Απρίλιο.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →