Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν την Τετάρτη μετά από υψηλά δύο εβδομάδων στην τελευταία συνεδρίαση

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν την Τετάρτη μετά από υψηλά δύο εβδομάδων στην τελευταία συνεδρίαση, καθώς οι επενδυτές αναμένουν την πολιτική απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για μια ενημερωμένη προοπτική για την οικονομία και τη νομισματική πορεία σύσφιξης.

Ο χρυσός σποτ υποχώρησε 0,1% στα 1.929 δολάρια ανά ουγκιά στις 09:15 π.μ., αφού έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από τις 5 Σεπτεμβρίου την Τρίτη. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ υποχώρησαν 0,2% στα 1.950 δολάρια.

Καθώς τα ομόλογα ταλαντεύονται εν όψει της έκβασης της συνεδρίασης της Fed, ορισμένοι επενδυτές αντιμετωπίζουν την αδυναμία, πεπεισμένοι ότι μια κορύφωση των επιτοκίων θα ανυψώσει τελικά την αγορά για το δημόσιο χρέος των ΗΠΑ.

Η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν δήλωσε ότι η ανάπτυξη των ΗΠΑ πρέπει να επιβραδυνθεί με ρυθμό πιο ευθυγραμμισμένο με το δυνητικό της ρυθμό για να επαναφέρει τον πληθωρισμό στα επίπεδα-στόχους, δεδομένου ότι η οικονομία λειτουργεί με πλήρη απασχόληση.

Η κατασκευή κατοικιών στις ΗΠΑ έπεσε σε χαμηλό τριών και πλέον ετών τον Αύγουστο.

Η οικονομική ανάπτυξη στην αναπτυσσόμενη Ασία φέτος θα είναι ελαφρώς χαμηλότερη από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως, καθώς η αδυναμία στον τομέα των ακινήτων της Κίνας και οι κίνδυνοι που σχετίζονται με το Ελ Νίνιο θολώνουν τις περιφερειακές προοπτικές, δήλωσε η Ασιατική Τράπεζα Ανάπτυξης (ADB).

Το SPDR Gold Trust, το μεγαλύτερο διαπραγματεύσιμο αμοιβαίο κεφάλαιο χρυσού στον κόσμο, δήλωσε ότι οι διαθέσεις του μειώθηκαν κατά 0,2% την Τρίτη.

Οι ελβετικές εξαγωγές χρυσού αυξήθηκαν κατά 7,3% τον Αύγουστο από τον Ιούλιο, καθώς οι υψηλότερες παραδόσεις στην Ινδία και την Κίνα αντιστάθμισαν τις χαμηλότερες προμήθειες στην Τουρκία, σύμφωνα με στοιχεία των τελωνείων.

Η Chinova Resources, μονάδα του Shanxi Donghui Energy Group, έθεσε προς πώληση τις αυστραλιανές δραστηριότητες χαλκού-χρυσού και ελπίζει να ολοκληρώσει τη συμφωνία φέτος, δήλωσε την Τρίτη διευθυντής του συμβούλου BurnVoir Corporate Finance, που διαχειρίζεται την πώληση.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι υποχώρησε 0,4% στα 23,14 δολάρια ανά ουγκιά, η πλατίνα υποχώρησε 0,4% στα 935 δολάρια και το παλλάδιο σημείωσε άνοδο 0,1% στα 1.261 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →