Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν την Πέμπτη, καθώς το δολάριο ΗΠΑ και οι αποδόσεις των ομολόγων ενισχύθηκαν

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν την Πέμπτη, καθώς το δολάριο ΗΠΑ και οι αποδόσεις των ομολόγων ενισχύθηκαν, αφού η Federal Reserve σηματοδότησε νέα αύξηση των επιτοκίων φέτος και μικρότερες πιθανότητες χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής έως το 2024.

Ο χρυσός σποτ υποχώρησε 0,1% στα 1.928 δολάρια ανά ουγκιά στις 08:25 π.μ., ανακτώντας μέρος του χαμένου εδάφους. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ υποχώρησαν 1% στα 1.948 δολάρια.

Ο χρυσός την Τετάρτη έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από την 1η Σεπτεμβρίου, προτού η Fed των ΗΠΑ αναθεωρήσει τις οικονομικές της προβλέψεις με προειδοποιήσεις για υψηλότερα επιτόκια.

«Στον απόηχο του γεγονότος FOMC, υπήρξαν κάποιες ανησυχίες στην αγορά δεδομένης της προοπτικής των επιτοκίων. Ως αποτέλεσμα, ο χρυσός εξακολουθεί να βρίσκει ορισμένους αγοραστές, γεγονός που περιορίζει την καθοδική κίνηση, τουλάχιστον προς το παρόν», δήλωσε ο επικεφαλής αναλυτής της KCM Trade Market, Tim Waterer.

«Το πολύτιμο μέταλλο θα χρειαστεί πιθανώς να βασιστεί σε κάποια επιβράδυνση των αποδόσεων του Δημοσίου προκειμένου να σημειώσει κέρδη οποιασδήποτε σημαντικής ανοδικής πορείας».

Ο δείκτης του δολαρίου ΗΠΑ σκαρφάλωσε 0,4% στο υψηλότερο από τις 9 Μαρτίου, ενώ οι αποδόσεις των ομολόγων δύο ετών αυξήθηκαν στο υψηλό 17 ετών αφού η Fed διατήρησε τα επιτόκια σταθερά, αλλά σκιαγράφησε μια αυστηρότερη πολιτική πορεία σε μια μάχη για τον πληθωρισμό που βλέπουν τώρα να διαρκεί εώς το 2026.

Τα υψηλότερα επιτόκια αποθαρρύνουν την αγορά ράβδων χρυσού που δεν πληρώνουν τόκο, και τα οποία τιμολογούνται σε δολάρια.

«Τα επιτόκια πιθανότατα θα παραμείνουν υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, γεγονός που οδήγησε τις προσδοκίες μείωσης των επιτοκίων στην τιμή της αγοράς από το επιτόκιο των αμοιβαίων κεφαλαίων της Fed έως το 2024, κάτι που βλέπουμε να οδηγεί σε καθοδική πίεση στις τιμές του χρυσού βραχυπρόθεσμα», ανέφερε η NAB Commodities Research, σε μια σημείωση.

Στο ραντάρ των επενδυτών αργότερα εντός της ημέρας θα βρίσκεται η πολιτική απόφαση της Τράπεζας της Αγγλίας σχετικά με το αν θα σταματήσει μια σειρά αυξήσεων των επιτοκίων που εκτείνεται από τον Δεκέμβριο του 2021.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι σημείωσε πτώση 0,3% στα 23,18 δολάρια ανά ουγκιά, η πλατίνα υποχώρησε 0,9% στα 920 δολάρια και το παλλάδιο υποχώρησε 1,1% στα 1.260 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →