Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν την Τετάρτη καθώς το δολάριο σταθεροποιήθηκε κάπως από την πτώση του στην προηγούμενη συνεδρίαση

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν την Τετάρτη καθώς το δολάριο σταθεροποιήθηκε κάπως από την πτώση του στην προηγούμενη συνεδρίαση, αν και ο χρυσός διατηρήθηκε πάνω από το βασικό επίπεδο των 1.700 δολαρίων ανά ουγγιά, με τους επενδυτές να περιμένουν περισσότερη σαφήνεια στη μελλοντική πολιτική της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Ο χρυσός σποτ υποχώρησε 0,2% στα 1.722 δολάρια ανά ουγκιά, στις 07:20 π.μ., αλλά δεν ήταν πολύ μακριά από τα 1.729,39 δολάρια, το υψηλότερο επίπεδό του από τις 13 Σεπτεμβρίου που κλιμακώθηκε την Τρίτη. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ παρέμειναν σταθερά στα 1.732 δολάρια.

Ο δείκτης του δολαρίου ανέβηκε 0,1% υψηλότερα, αφού χθες υποχώρησε 1,3% κατά τη διάρκεια της νύχτας στη μεγαλύτερη πτώση από τον Μάρτιο του 2020.

Μια κυβερνητική έρευνα έδειξε την Τρίτη ότι οι θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά το μέγιστο σε σχεδόν 2,5 χρόνια τον Αύγουστο, υποδηλώνοντας ότι η αγορά εργασίας αρχίζει να κρυώνει καθώς η οικονομία παλεύει με τα υψηλότερα επιτόκια.

Η πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας του Σαν Φρανσίσκο, Mary Daly, δήλωσε την Τρίτη ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ διαθέτει τα εργαλεία και τις γνώσεις για να μειώσει τον υψηλό πληθωρισμό και θα τα χρησιμοποιήσει, προσπαθώντας να βρει τον «ευγενέστερο» τρόπο για να το κάνει.

Ο χρυσός είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος στην αύξηση των επιτοκίων των ΗΠΑ, καθώς αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας της διατήρησης του μετάλλου και ενισχύουν το δολάριο στο οποίο τιμολογείται ο χρυσός.

Οι τράπεζες που προμηθεύουν χρυσό έχουν περικόψει τις αποστολές στην Ινδία ενόψει μεγάλων φεστιβάλ για να επικεντρωθούν στην Κίνα, την Τουρκία και άλλες αγορές όπου προσφέρονται καλύτερα ασφάλιστρα, είπαν στο Reuters τρεις τραπεζικοί αξιωματούχοι και δύο χειριστές θυρίδων.

Οι συμμετοχές του SPDR Gold Trust, του μεγαλύτερου χρηματιστηρίου διαπραγματεύσιμου αμοιβαίου κεφαλαίου στον κόσμο, αυξήθηκαν κατά 1,74 τόνους την Τρίτη.

Το ασήμι spot υποχώρησε 0,8% στα 20,95 δολάρια ανά ουγκιά, η πλατίνα υποχώρησε 0,2% στα 928 δολάρια και το παλλάδιο διολίσθησε 0,6% στα 2.302 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →