Οι τιμές του χρυσού αυξήθηκαν περίπου 1% στο υψηλότερο σημείο τριών εβδομάδων την Τρίτη, καθώς οι αποδόσεις του δολαρίου και του αμερικανικού δημοσίου υποχώρησαν

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού αυξήθηκαν περίπου 1% στο υψηλότερο σημείο τριών εβδομάδων την Τρίτη, καθώς οι αποδόσεις του δολαρίου και του αμερικανικού δημοσίου υποχώρησαν, με τους επενδυτές να ελπίζουν ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα μπορούσε να υιοθετήσει μια λιγότερο επιθετική προσέγγιση για τις αυξήσεις των επιτοκίων.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 0,9% στα 1.714 δολάρια ανά ουγκιά έως τις 07:02 π.μ. , το υψηλότερο επίπεδο από τις 13 Σεπτεμβρίου. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 1,2% στα 1.723 δολάρια.

Οι αποδόσεις των αμερικανικών 10ετών ομολόγων αναφοράς υποχώρησαν σε χαμηλό σχεδόν δύο εβδομάδων, ενώ το δολάριο επέκτεινε την πτώση του, καθιστώντας τον χρυσό φθηνότερο για άλλους κατόχους νομισμάτων.

«Η αγορά είναι ένα είδος τιμολόγησης δεδομένου ότι η Fed θα υποχωρήσει λίγο εδώ και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο βλέπετε αυτή την άνοδο στο χρυσό και το ασήμι», δήλωσε ο Bob Haberkorn, ανώτερος υπεύθυνος στρατηγικής αγοράς στην RJO Futures.

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ έχει αυξήσει επιθετικά τα επιτόκια από τον Μάρτιο και οι αξιωματούχοι της έχουν δώσει σήμα ότι χρειάζονται περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων για να τιθασευτεί ο πληθωρισμός.

Κοιτάζοντας το μέλλον, τα στοιχεία για τις μισθοδοσίες εκτός των γεωργικών εκμεταλλεύσεων των ΗΠΑ που θα λήξουν την Παρασκευή θα μπορούσαν να προσφέρουν μεγαλύτερη σαφήνεια σχετικά με τη σύσφιξη της πολιτικής της Fed.

«Εάν τα δεδομένα για τις θέσεις εργασίας βγουν πιο αδύναμα από το αναμενόμενο, ο χρυσός θα αυξηθεί. Εάν βγουν πολύ ισχυρότερα, η αγορά μπορεί να το ερμηνεύσει ότι η Fed μπορεί να συνεχίσει επιθετικά με τα επιτόκια», πρόσθεσε ο Haberkorn.

Ο χρυσός κατέγραψε τη Δευτέρα τη μεγαλύτερη ημερήσια ποσοστιαία άνοδο από τον Μάρτιο. Ωστόσο, τα αυξανόμενα επιτόκια στις ΗΠΑ αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας της διατήρησης χρυσού μηδενικής απόδοσης.

«Ο χρυσός δεν έχει βγει ακόμα στο δάσος, αλλά τουλάχιστον έχουμε δει ένα πολύ δυνατό ριμπάουντ. Η πρώτη κίνηση οφείλεται στο short covering», δήλωσε ο Ole Hansen, επικεφαλής στρατηγικής εμπορευμάτων στη Saxo Bank.

Το σποτ ασήμι σημείωσε άνοδο 1% στα 20,97 δολάρια ανά ουγκιά, υψηλό τριών μηνών. Οι τιμές εκτινάχθηκαν περισσότερο από 9% στην προηγούμενη συνεδρίαση για να καταγράψουν την καλύτερη μέρα τους εδώ και 14 χρόνια.

Η πλατίνα κέρδισε 2% στα 920 δολάρια και το παλλάδιο αναρριχήθηκε 4,3% στο υψηλό πέντε μηνών στα 2.317 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →