Οι τιμές του χρυσού σημείωσαν πτώση την Πέμπτη, επηρεασμένες από την άνοδο του δολαρίου και των αποδόσεων του αμερικανικού δημοσίου

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού σημείωσαν πτώση την Πέμπτη, επηρεασμένες από την άνοδο του δολαρίου και των αποδόσεων του αμερικανικού δημοσίου, ενώ οι επενδυτές απόφυγαν να κάνουν μεγάλα στοιχήματα ενόψει των δεδομένων για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ.

Ο χρυσός σποτ υποχώρησε 0,1% στα 1.714 δολάρια ανά ουγκιά στις 08.47 π.μ. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ σημείωσαν άνοδο 0,1% στα 1.722 δολάρια.

Ο δείκτης του δολαρίου σημείωσε άνοδο 0,6% έναντι των αντιπάλων του, καθιστώντας τον χρυσό πιο ακριβό για άλλους κατόχους νομισμάτων. Οι αποδόσεις των αμερικανικών 10ετών ομολόγων αναφοράς αυξήθηκαν επίσης.

«Οι αγορές είναι πλέον σε διάθεση αναμονής, καθώς οι επενδυτές περιμένουν τα στοιχεία των ΗΠΑ που σχετίζονται με την αγορά εργασίας» δήλωσε ο Carlo Alberto De Casa, εξωτερικός αναλυτής της Kinesis Money.

«Οποιαδήποτε καλά στοιχεία είναι κακά νέα για την αγορά αυτή τη στιγμή. Οπότε, βασικά, εάν τα δεδομένα είναι πάνω από τις προσδοκίες, αυτό θα σήμαινε ότι η Fed θα επιταχύνει με περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων, κάτι που είναι αρνητικό για τον χρυσό».

Τα στοιχεία μισθοδοσίας του Υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ για τον Σεπτέμβριο την Παρασκευή θα ακολουθήσουν μια καλύτερη από την αναμενόμενη έκθεση Εθνικής Απασχόλησης της ADP την Τετάρτη.

Η ένδειξη PMI του Ινστιτούτου για τη Διαχείριση Προμηθειών για μη μεταποιητικό δείκτη ήταν επίσης ελαφρώς πάνω από τις προσδοκίες, υποδηλώνοντας υποκείμενη ισχύ στην οικονομία παρά την αύξηση των επιτοκίων.

Τα αισιόδοξα στοιχεία και τα επιθετικά σχόλια από την Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας του Σαν Φρανσίσκο, Μary Daly, την Τετάρτη, έκαμψαν τις ελπίδες για μια αλλαγή πολιτικής.

Ο χρυσός είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος στην αύξηση των επιτοκίων, καθώς αυτά αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας της διατήρησης χρυσού που δεν αποδίδει.

«Ο χρυσός πρέπει να δει μια πιο απότομη επιβράδυνση στις ΗΠΑ και χαμηλότερες τιμές για να διαμορφωθεί μια ανοδική έκρηξη», δήλωσε σε σημείωμα ο Edward Moya, ανώτερος αναλυτής του OANDA.

«Ο χρυσός φαίνεται έτοιμος να παγιωθεί μεταξύ των1.680 και των 1.740 δολαρίων έως ότου λάβουμε τόσο την έκθεση NFP όσο και τις τελευταίες μετρήσεις για τον πληθωρισμό».

Κατά τα άλλα, το ασήμι υποχώρησε 0,7% στα 20,56 δολάρια ανά ουγκιά, η πλατίνα παρέμεινε σταθερή στα 918 δολάρια και το παλλάδιο ενισχύθηκε 1,2% στα 2.275 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →