Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν 1% την Παρασκευή, από μια καλύτερη από την αναμενόμενη έκθεση για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν 1% την Παρασκευή, από μια καλύτερη από την αναμενόμενη έκθεση για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ που ενίσχυσε τις προσδοκίες ότι η Federal Reserve θα εφαρμόσει απότομες αυξήσεις επιτοκίων και αύξησε τις αποδόσεις του δολαρίου και των ομολόγων.

Ο χρυσός σποτ υποχώρησε 0,8% στα 1.697 δολάρια ανά ουγκιά, στις 9:05 π.μ. Οι τιμές έχουν αυξηθεί περίπου 2,2% μέχρι στιγμής αυτή την εβδομάδα. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ υποχώρησαν 0,9% στα 1.705 δολάρια.

«Η αγορά εξετάζει την ισχυρότερη από το αναμενόμενο έκθεση μισθοδοσίας ως περαιτέρω ώθηση για τη Fed να αυξήσει ακόμη 75 bps στη συνεδρίαση στις αρχές Νοεμβρίου», δήλωσε ο Tai Wong, ανώτερος έμπορος της Heraeus Precious Metals στη Νέα Υόρκη.

«Αν ο χρυσός δεν έχει υποστήριξη στα 1.690 δολάρια, θα μπορούσε να δοκιμάσει ξανά το επίπεδο των 1.660 δολαρίων. Η αγορά θα επικεντρωθεί πλέον στα βασικά στοιχεία για τον πληθωρισμό την επόμενη εβδομάδα, καθώς και στα πρακτικά της Fed».

Τα στοιχεία έδειξαν ότι οι εργοδότες των ΗΠΑ προσέλαβαν περισσότερους εργαζομένους από ό,τι αναμενόταν τον Σεπτέμβριο, ενώ το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε στο 3,5%.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των αμοιβαίων κεφαλαίων της Fed τιμολογούνται τώρα με πιθανότητα 92% για αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης (bps) από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ στη συνεδρίαση πολιτικής της τον επόμενο μήνα μετά από μια ισχυρή έκθεση για την αγορά εργασίας.

Ο χρυσός είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος στην αύξηση των επιτοκίων των ΗΠΑ, καθώς αυτά αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας της διατήρησης χρυσού που δεν αποδίδει, ενώ ενισχύει το δολάριο, στο οποίο τιμολογείται.

Μετά τα στοιχεία, το δολάριο εκτινάχθηκε 0,3% έναντι των αντιπάλων του, καθιστώντας τον χρυσό πιο ακριβό για άλλους κατόχους νομισμάτων. Οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων αναφοράς ανέβηκαν επίσης. 

Το ασήμι υποχώρησε 1,7% στα 20,30 δολάρια ανά ουγκιά, αλλά βρισκόταν σε καλό δρόμο για τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδό του από τα τέλη Ιουλίου, περίπου 6,5% μέχρι στιγμής.

Η πλατίνα κέρδισε 0,4% στα 926 δολάρια ανά ουγκιά και κατευθυνόταν προς την καλύτερη εβδομάδα από τον Φεβρουάριο του 2021. Το παλλάδιο υποχώρησε 0,2% στα 2.256 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →