Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές επανήλθαν σε πιο επικίνδυνα περιουσιακά στοιχεία

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές επανήλθαν σε πιο επικίνδυνα περιουσιακά στοιχεία, στοιχηματίζοντας ότι οι κίνδυνοι μετάδοσης από την παγκόσμια τραπεζική κρίση έχουν περιοριστεί προς το παρόν.

Ο χρυσός σποτ διαπραγματευόταν 0,3% χαμηλότερα στα 1.967 δολάρια ανά ουγκιά, στις 07.12 π.μ. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ υποχώρησαν 0,2% στα 1.969 δολάρια.

Ο χρυσός έχει υποχωρήσει καθώς «οι φόβοι για μετάδοση στον τραπεζικό τομέα μειώνονται», δήλωσε ο ανεξάρτητος αναλυτής Ross Norman.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές σημείωσαν άνοδο, αντανακλώντας μια αισιόδοξη διάθεση στις ασιατικές αγορές.

Πιέζοντας περαιτέρω τον χρυσό, το δολάριο ΗΠΑ σταθεροποιήθηκε κατά 0,1%. Ένα ισχυρότερο δολάριο κάνει τον χρυσό πιο ακριβό για τους ξένους αγοραστές.

Οι έμποροι χρυσού, εν τω μεταξύ, παρέμειναν επικεντρωμένοι στη στρατηγική επιτοκίων της Federal Reserve, με τους επενδυτές να τιμολογούν με πιθανότητα 36,5% για αύξηση 25 μονάδων βάσης τον Μάιο, σύμφωνα με το εργαλείο CME FedWatch.

Την περασμένη εβδομάδα, η κεντρική τράπεζα πρότεινε ότι βρισκόταν στα πρόθυρα της παύσης των μελλοντικών αυξήσεων, αλλά ο πρόεδρος της Fed Jerome Powell επανέλαβε τη δέσμευση της Fed να περιορίσει τον πληθωρισμό.

«Οι προοπτικές μας για το δεύτερο εξάμηνο του 2023 για τον χρυσό παραμένουν θετικές, αλλά όχι εξωφρενικά, καθώς ο πληθωρισμός επιμένει και η Fed συνεχίζει να προσπαθεί να αυξήσει τα επιτόκια μέχρι να σπάσει κάτι», πρόσθεσε ο Norman.

Τα υψηλότερα επιτόκια τείνουν να μειώνουν την ελκυστικότητα του χρυσού μηδενικής απόδοσης.

«Η Fed θα πρέπει να επιλέξει μεταξύ υψηλότερου πληθωρισμού, δυσκολότερης προσγείωσης ή οικονομικής αστάθειας - όλα τα αποτελέσματα θα κρατήσουν τα ασφαλή καταφύγια στο παιχνίδι», πιθανότατα ωθώντας τον χρυσό να επανεξετάσει και να διαπεράσει τα υψηλά όλων των εποχών (2.070 $/oz) φέτος, σύμφωνα με την εταιρεία μετάλλων MKS PAMP.

Η καταναλωτική εμπιστοσύνη των ΗΠΑ αυξήθηκε απροσδόκητα τον Μάρτιο, αλλά οι Αμερικανοί γίνονται λίγο ανήσυχοι για την αγορά εργασίας, σύμφωνα με έρευνα την Τρίτη.

Τα επιτόκια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας πιθανότατα θα πρέπει να αυξηθούν περαιτέρω για να συγκρατήσουν τον πληθωρισμό, δήλωσαν οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι υποχώρησε 0,4% στα 23,17 δολάρια ανά ουγκιά, η πλατίνα υποχώρησε 1,1% στα 953 δολάρια ενώ το παλλάδιο ενισχύθηκε 1% στα 1.433 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →