Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν περισσότερο από 1% τη Δευτέρα καθώς υποχώρησαν οι ανησυχίες για την κρίση στον τραπεζικό τομέα

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν περισσότερο από 1% τη Δευτέρα καθώς υποχώρησαν οι ανησυχίες για την κρίση στον τραπεζικό τομέα, ωθώντας τους επενδυτές να περιορίσουν τις συναλλαγές σε ασφαλή καταφύγια υπέρ περιουσιακών στοιχείων με μεγαλύτερο κίνδυνο, όπως μετοχές και αργό πετρέλαιο.

Ο χρυσός σποτ υποχώρησε 1,2% στα 1.953 δολάρια ανά ουγκιά στις 09:58 π.μ. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ υποχώρησαν 1,5% στα 1.954 δολάρια.

Υπάρχει μια αίσθηση ηρεμίας στις αγορές και μια φυγή πίσω σε ορισμένα από τα περιουσιακά στοιχεία υψηλού κινδύνου, και όλες οι συναλλαγές ασφάλειας όπως ο χρυσός αρχίζουν να ξεπουλιούνται, δήλωσε ο Phillip Streible, επικεφαλής στρατηγικής αγοράς της Blue Line Futures στο Σικάγο.

Ένας αγοραστής για τις καταθέσεις και τα δάνεια της Silicon Valley Bank βοήθησε τους κύριους δείκτες της Wall Street να ανοίξουν υψηλότερα, στέλνοντας τον χρυσό ακόμη πιο κάτω από το όριο των 2.000 δολαρίων που ξεπέρασε την περασμένη εβδομάδα.

"Μεγάλο μέρος του ράλι στην αγορά χρυσού ήταν πραγματικά βραχυπρόθεσμο", είπε ο Streible, προσθέτοντας ότι οι τιμές είναι πιθανό να συνεχίσουν να υφίστανται πίεση.

Το πρόσφατο στρες στον τραπεζικό τομέα και η πιθανότητα μιας επακόλουθης πιστωτικής κρίσης φέρνουν τις ΗΠΑ πιο κοντά στην ύφεση, δήλωσε ο πρόεδρος της Fed της Minneapolis Neel Kashkari. Ωστόσο, αξιωματούχοι της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ δήλωσαν ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η οικονομική πίεση επιδεινώνεται.

"Αφού φίλησαν το ψυχολογικό επίπεδο των 2.000 δολαρίων την περασμένη εβδομάδα, οι αρκούδες εκμεταλλεύτηκαν αυτήν την αντίσταση στην επίθεση. Η όρεξη για το πολύτιμο μέταλλο έχει επίσης μετριαστεί από ένα σταθεροποιητικό δολάριο και ανάμεικτα μηνύματα για τη νομισματική πολιτική από τη Fed", δήλωσε ο Lukman Otunuga, ανώτερος αναλυτής έρευνας στο FXTM .

Την περασμένη εβδομάδα, η Fed ανέφερε ότι βρισκόταν στα πρόθυρα της παύσης περαιτέρω αυξήσεων στο κόστος δανεισμού, ενισχύοντας την απήχηση του χρυσού που δεν αποδίδει.

Στο φυσικό μέτωπο, οι καθαρές εισαγωγές χρυσού της Κίνας τον Φεβρουάριο μέσω του Χονγκ Κονγκ σχεδόν τριπλασιάστηκαν από τον προηγούμενο μήνα.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι υποχώρησε 0,9% στα 23,02 δολάρια ανά ουγκιά, η πλατίνα υποχώρησε 0,7% στα 974 δολάρια και το παλλάδιο υποχώρησε 0,7% στα 1.406 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση



← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →