Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν την Πέμπτη, καθώς η χαλάρωση των ανησυχιών για το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα τροφοδότησε την όρεξη για ανάληψη κινδύνων

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν την Πέμπτη, καθώς η χαλάρωση των ανησυχιών για το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα τροφοδότησε την όρεξη για ανάληψη κινδύνων και περιόρισε ορισμένες ασφαλείς προσφορές για το χρυσό.

Ο χρυσός σποτ υποχώρησε 0,1% στα 1.963 δολάρια ανά ουγκιά, στις 07:58 π.μ., υποχωρώντας για μια δεύτερη συνεδρίαση. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ υποχώρησαν 0,2% στα 1.981 δολάρια.

Ο δείκτης του δολαρίου ήταν λίγο υψηλότερος, καθιστώντας το χρυσό λιγότερο προσιτό για τους αγοραστές που κατέχουν άλλα νομίσματα, ενώ τα χρηματιστήρια της Ασίας διατήρησαν τα πρόσφατα κέρδη.

«Βραχυπρόθεσμα, η άντληση κερδών καθώς και οι μειωμένοι φόβοι για μια περαιτέρω μετάδοση μεταξύ των τραπεζών θα δουν την τιμή του χρυσού να συνεχίσει να μειώνεται προς τα 1.920 δολάρια/ουγκιά», δήλωσε ο Michael Langford, διευθυντής στην εταιρεία παροχής συμβουλών AirGuide.

Ο χρυσός ανέβηκε πάνω από το όριο των 2.000 δολαρίων μετά την ξαφνική κατάρρευση δύο τραπεζών των ΗΠΑ νωρίτερα αυτόν τον μήνα, αλλά έκτοτε έχει παραχωρήσει κάποια κέρδη καθώς οι αρχές παρενέβησαν με μέτρα διάσωσης, συμπεριλαμβανομένης της εξαγοράς από την UBS της προβληματικής Credit Suisse και την αγορά της αποτυχημένης Silicon Valley Bank από την First Citizens BancShares.

Ωστόσο, το μέταλλο «κρατήθηκε σχετικά καλά ενάντια στους αντίθετους ανέμους», ανέφεραν σε σημείωμα οι αναλυτές της ANZ.

«Ο χρυσός συνεχίζει να έχει ισχυρές εισροές σε ETF. Οι όγκοι των μετοχών SPDR Gold, του μεγαλύτερου ETF που υποστηρίζεται από χρυσό, έχουν αυξηθεί στο υψηλότερο επίπεδό τους από τον Οκτώβριο», ανέφεραν. 

Οι συμμετέχοντες στην αγορά αναμένουν τώρα τα στοιχεία των προσωπικών δαπανών κατανάλωσης των ΗΠΑ της Παρασκευής, το προτιμώμενο μέτρο πληθωρισμού της Federal Reserve, για περαιτέρω ενδείξεις νομισματικής πολιτικής.

Η Fed θα λαμβάνει τις αποφάσεις της για τα επιτόκια από εδώ και πέρα σε βάση συνεδρίαση σε συνεδρίαση και θα λαμβάνει υπόψη τις οικονομικές συνθήκες σε αυτήν την κρίση μαζί με άλλους παράγοντες, δήλωσε την Τετάρτη ο αντιπρόεδρος της Fed για την εποπτεία Michael Barr.

Το κόστος ευκαιρίας της διατήρησης χρυσού που δεν αποδίδει αυξάνεται όταν τα επιτόκια αυξάνονται για να μειώσουν τον πληθωρισμό.

Οι αγορές βλέπουν πιθανότητα 43,9% η Fed να αυξήσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης τον Μάιο, σύμφωνα με το εργαλείο CME FedWatch.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι σημείωσε άνοδο 0,5% στα 23,47 δολάρια ανά ουγκιά, η πλατίνα ενισχύθηκε 0,3% στα 970 δολάρια και το παλλάδιο σκαρφάλωσε 0,5% στα 1.447 δολάρια.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →