Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν την Τετάρτη και κατευθύνονται για ένα πέμπτο συνεχόμενο μήνα απωλειών

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν την Τετάρτη και κατευθύνονται για ένα πέμπτο συνεχόμενο μήνα απωλειών εν μέσω φόβων για επιθετική πολιτική από την Federal Reserve, ενώ ο χαλκός αυξήθηκε καθώς η κινεζική μεταποιητική δραστηριότητα βελτιώθηκε ελαφρά τον Αύγουστο.

Ο χρυσός spot υποχώρησε 0,2% στα 1.721 δολάρια η ουγκιά στις 16:56 μ.μ, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού υποχώρησαν 0,2% στα 1.732 δολάρια η ουγκιά. Και οι δύο δείκτες επρόκειτο να χάσουν περίπου 2,4% τον Αύγουστο, τον πέμπτο συνεχόμενο μήνα της πτώσης τους αφότου η Fed άρχισε να αυξάνει τα επιτόκια φέτος.

Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν έντονα την Τρίτη αφού τα στοιχεία έδειξαν μεγαλύτερη από την αναμενόμενη άνοδο στις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ. Ο δείκτης του δολαρίου αυξήθηκε μετά την μέτρηση, δεδομένου ότι η ισχύς στην αγορά εργασίας δίνει στη Fed περισσότερο χώρο για να αυξήσει επιθετικά τα επιτόκια.

Τα στοιχεία έρχονται επίσης μπροστά από τις μισθοδοσίες των μη γεωργικών υπηρεσιών στις ΗΠΑ, που θα ανακοινωθούν την Παρασκευή. Μια ισχυρή ανάγνωση είναι πιθανό να ωθήσει τη Fed προς μια πιο επιθετική πολιτική σύσφιξης.

Οι επενδυτές αναμένουν τώρα μια πιθανότητα σχεδόν 70% ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια κατά 75 μονάδες βάσης τον Σεπτέμβριο.

Ο χρυσός βρίσκεται σε παρατεταμένη ύφεση φέτος, καθώς μια σειρά απότομων αυξήσεων των επιτοκίων από τη Fed οδήγησε σε άνοδο το δολάριο και τις αποδόσεις του αμερικανικού δημοσίου. Το κίτρινο μέταλλο χτυπήθηκε ιδιαίτερα σκληρά την περασμένη εβδομάδα αφού ο πρόεδρος της Fed Jerome Powell προειδοποίησε ότι η κεντρική τράπεζα δεν έχει καμία πρόθεση να επιβραδύνει τον κύκλο σύσφιξης.

Μεταξύ των βιομηχανικών μετάλλων, οι τιμές του χαλκού ανέκαμψαν ελαφρά την Τετάρτη, αφού τα στοιχεία έδειξαν ότι η κινεζική μεταποιητική δραστηριότητα συρρικνώθηκε με ελαφρώς χαμηλότερο από τον αναμενόμενο ρυθμό τον Αύγουστο.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χαλκού αυξήθηκαν 0,3% στα 3,5685 δολάρια η λίβρα. Το κόκκινο μέταλλο επρόκειτο επίσης να σημειώσει άνοδο 4% αυτόν τον μήνα, σημειώνοντας πτώση τέσσερις συνεχόμενους μήνες καθώς οι έμποροι στοιχηματίζουν ότι η Κίνα θα εντείνει τις προσπάθειες τόνωσης φέτος.

Η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας χαλκού στον κόσμο. Τα κυβερνητικά στοιχεία έδειξαν την Τετάρτη ότι ο μεταποιητικός PMI της χώρας ήταν 49,4 τον Αύγουστο, σε σύγκριση με τις προσδοκίες για μέτρηση 49,2.

Μια ένδειξη κάτω από το 50 δείχνει συστολή. Ενώ η συνολική επιχειρηματική δραστηριότητα στην Κίνα επεκτάθηκε τον Αύγουστο, το έκανε με βραδύτερο ρυθμό από τον Ιούλιο.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →