Οι τιμές του χρυσού ανέκαμψαν ελαφρά την Τρίτη, λαμβάνοντας κάποια ανακούφιση καθώς το δολάριο υποχώρησε από το ανώτατο όριο των 20 ετών

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού ανέκαμψαν ελαφρά την Τρίτη, λαμβάνοντας κάποια ανακούφιση καθώς το δολάριο υποχώρησε από το ανώτατο όριο των 20 ετών, αν και τα επιθετικά μηνύματα από την Federal Reserve εξακολουθούν να επιβαρύνουν την αγορά.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 0,1% στα 1.738 δολάρια η ουγκιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού έσπασαν πάνω από τα 1.750 δολάρια ανά ουγκιά με παρόμοια άνοδο.

Η ελαφρά αδυναμία του δολαρίου βοήθησε τις τιμές του χρυσού να αυξηθούν τη Δευτέρα. Το δολάριο υποχώρησε έναντι του ευρώ λόγω των προσδοκιών ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα συσφίξει τη νομισματική πολιτική πιο επιθετικά από ό,τι αρχικά φανταζόταν.

Ωστόσο, οι προοπτικές για το κίτρινο μέταλλο υποβαθμίζονται σοβαρά από την προοπτική υψηλότερων επιτοκίων στις ΗΠΑ.

Ο χρυσός υποχώρησε την περασμένη εβδομάδα, αφού η Fed σηματοδότησε ότι δεν σκοπεύει να χαλαρώσει στην πορεία της νομισματικής σύσφιξης. Η κίνηση ώθησε το δολάριο σε κορύφωση 20 ετών και επίσης οδήγησε σε άνοδο τις βραχυπρόθεσμες αποδόσεις των ομολόγων.

Οι αγορές μετάλλων εξετάζουν τώρα τα επερχόμενα στοιχεία μισθοδοσίας των ΗΠΑ αυτήν την εβδομάδα. Η ισχύς στην αγορά εργασίας είναι πιθανό να δώσει στη Fed πολύ περισσότερο χώρο για επιθετική αύξηση των επιτοκίων.

Μετά τα σχόλια της Fed την Παρασκευή, οι αγορές τιμολογούν με μεγαλύτερη πιθανότητα αύξησης 75 μονάδων βάσης από την κεντρική τράπεζα τον Σεπτέμβριο.

Παρά την αδυναμία στις αγορές μετοχών και συναλλάγματος, ο χρυσός έχει δει περιορισμένες εισροές ως ασφαλές καταφύγιο. Αλλά αυτό θα μπορούσε να αλλάξει εάν επιδεινωθούν οι οικονομικές προοπτικές.

«Εάν οι μετοχές παραμείνουν σε κατάσταση αποστροφής κινδύνου καθώς τα κερδοσκοπικά χρήματα που αγόρασαν ριψοκίνδυνα περιουσιακά στοιχεία αυτόν τον μήνα γίνονται νευρικά ότι η οικονομική ανάπτυξη πρόκειται να καταρρεύσει, ο χρυσός μπορεί να μπορέσει να σταθεροποιηθεί εδώ», γράφουν σε σημείωμα αναλυτές της Oanda.

Μεταξύ των βιομηχανικών μετάλλων, οι τιμές του χαλκού ανέκαμψαν την Τρίτη, λαμβάνοντας υποστήριξη από κάποια αδυναμία του δολαρίου.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χαλκού αυξήθηκαν 0,3% στα 3,6108 δολάρια η λίβρα. Ωστόσο, οι τιμές του κόκκινου μετάλλου διαπραγματεύονται πολύ κάτω από τις κορυφές του 2022, λόγω της αδυναμίας στην Κίνα, του μεγαλύτερου εισαγωγέα χαλκού.

Η εστίαση είναι τώρα στα δεδομένα της κινεζικής μεταποιητικής δραστηριότητας την Τετάρτη για περισσότερες ενδείξεις σχετικά με τη ζήτηση χαλκού.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →