Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν περαιτέρω την Πέμπτη, καθώς το δολάριο ΗΠΑ ενισχύθηκε εν όψει των βασικών στοιχείων μισθοδοσίας

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν περαιτέρω την Πέμπτη, καθώς το δολάριο ΗΠΑ ενισχύθηκε εν όψει των βασικών στοιχείων μισθοδοσίας που θα ανακοινωθούν αυτή την εβδομάδα, ενώ οι τιμές του χαλκού βυθίστηκαν λόγω των αυξανόμενων ανησυχιών για την παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση.

Ο χρυσός σποτ υποχώρησε 0,3% στα 1.706 δολάρια η ουγκιά στις 18:45 μ.μ , αγγίζοντας το πιο αδύναμο επίπεδό του από τα τέλη Ιουλίου. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού υποχώρησαν 0,5% στα 1.716 δολάρια η ουγκιά. Και τα δύο μέσα έχουν υποχωρήσει σημαντικά τους τελευταίους πέντε μήνες, καθώς τα αυξανόμενα επιτόκια των ΗΠΑ ενίσχυσαν τις αποδόσεις του δολαρίου και του δημοσίου.

Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν αυτή την εβδομάδα, ενώ το δολάριο παρέμεινε στα υψηλά 20 ετών εν όψει των βασικών στοιχείων μισθοδοσίας εκτός των αγροτικών προϊόντων των ΗΠΑ που θα ανακοινωθούν την Παρασκευή. Ο δείκτης του δολαρίου σημείωσε άνοδο 0,3% την Πέμπτη.

Ενώ οι μισθοδοσίες των ΗΠΑ αναμένεται να είναι χαμηλότερες τον Αύγουστο από τον προηγούμενο μήνα, μια ισχυρότερη από την αναμενόμενη μέτρηση θα μπορούσε να δώσει στη Federal Reserve περισσότερο χώρο για να αυξήσει επιθετικά τα επιτόκια φέτος.

Τα στοιχεία της Τετάρτης, ωστόσο, έδειξαν ότι οι ιδιωτικές μισθοδοσίες στις ΗΠΑ αυξήθηκαν σημαντικά λιγότερο από ό,τι αναμενόταν τον Αύγουστο, υποδεικνύοντας ότι η αγορά εργασίας μπορεί να ψύχεται.

Ωστόσο, τα επιθετικά σχόλια του προέδρου της Fed Jerome Powell την περασμένη εβδομάδα οδήγησαν τον χρυσό και τα περισσότερα άλλα μέταλλα να χάσουν σημαντικά τις τελευταίες τρεις συνεδριάσεις. Οι επενδυτές αναμένουν πιθανότητες άνω του 70% ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια κατά 75 μονάδες βάσης αργότερα τον Σεπτέμβριο.

Άλλα πολύτιμα μέταλλα επίσης υποχώρησαν. Η πλατίνα υποχώρησε 0,9%, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του ασημιού υποχώρησαν 1,5%.

Μεταξύ των βιομηχανικών μετάλλων, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χαλκού υποχώρησαν 0,7% στα 3,4880 δολάρια η λίβρα, επεκτείνοντας τις απώλειες σε πέμπτη συνεχή συνεδρίαση, καθώς οι ανησυχίες για μια παγκόσμια ύφεση συνέχισαν να αυξάνονται.

Το κόκκινο μέταλλο υποχώρησε απότομα την Τετάρτη, αφού τα στοιχεία έδειξαν ότι η κινεζική μεταποιητική δραστηριότητα συρρικνώθηκε για δεύτερο συνεχόμενο μήνα τον Αύγουστο.

Οι αδύναμες οικονομικές μετρήσεις από τη Γερμανία και την Ιαπωνία, σε συνδυασμό με τον αυξανόμενο πληθωρισμό στη ζώνη του ευρώ, ενίσχυσαν επίσης τις ανησυχίες για την επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας, μειώνοντας τη ζήτηση για χαλκό.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →