Οι τιμές του χρυσού αυξήθηκαν την Παρασκευή αφού το δολάριο αποσύρθηκε από τις πρόσφατες κορυφές

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού αυξήθηκαν την Παρασκευή αφού το δολάριο
αποσύρθηκε από τις πρόσφατες κορυφές, αλλά το πολύτιμο μέταλλο αντιμετωπίζει μια τρίτη συνεχόμενη εβδομαδιαία απώλεια αφού η Federal Reserve θα διατηρήσει όπως φαίνεται την επιθετική της στάση για αύξηση των επιτοκίων.

Ο χρυσός σποτ αυξήθηκε 0,51% στα 1.706,49 δολάρια ανά ουγκιά στις 16,20 μ.μ, αλλά χάνει περίπου 2% για την εβδομάδα μέχρι στιγμής. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 0,6% στα 1.717,80 δολάρια.

Ο δείκτης του δολαρίου υποχώρησε 0,2%, αλλά δεν είναι πολύ μακριά από την κορύφωση 20 ετών που πέτυχε στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Τα στοιχεία εργασίας των ΗΠΑ ενδέχεται να επηρεάσουν τις προσδοκίες για τα επιτόκια των Η.Π.Α, με ασθενέστερα από τα αναμενόμενα δεδομένα θα μπορούσαν να μετριάσουν τις προσδοκίες για υψηλότερα επιτόκια και τουλάχιστον προσωρινά να λάβουν μέρος από τις πωλήσεις του χρυσού, δήλωσε ο Stephen Innes, διευθύνων συνεργάτης της SPI. Προς το παρόν, «η αγορά εξακολουθεί να παίζει πραγματικά σε ένα αφήγημα υψηλότερου-προς-μακρύτερου επιτοκίου των ΗΠΑ», είπε.

Οι προσδοκίες είναι τα δεδομένα να δείχνουν ότι προστέθηκαν 300.000 θέσεις εργασίας τον Αύγουστο, που θα μπορούσε να σηματοδοτήσει επίμονη δύναμη, γεγονός που θα ενίσχυε τις προσδοκίες ότι η Fed θα επιλέξει
μια αύξηση επιτοκίου κατά 75 μονάδες βάσης αυτόν τον μήνα.

Τα στοιχεία της Πέμπτης έδειξαν τον αριθμό των Αμερικανών που υπέβαλαν αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας να υποχωρούν σε χαμηλό δύο μηνών, ενώ οι απολύσεις μειώθηκαν τον Αύγουστο. Ενώ έρευνες έδειξαν ότι η αμερικανική μεταποίηση αυξήθηκε σταθερά τον τελευταίο μήνα, η εργοστασιακή δραστηριότητα στην Κίνα, την ευρωζώνη και τη Βρετανία έπεσε, πυροδοτώντας ανησυχίες για επιβράδυνση.

Πτώση παρατηρείται και στη ζήτηση επενδύσεων χρυσού, αφού οι συμμετοχές στο SPDR Gold Trust ήταν περίπου 1.006 τόνοι στις αρχές του Αύγουστου και τώρα είναι στους 973 τόνους.

Παρόλο που ο χρυσός θεωρείται ως αντιστάθμισμα έναντι του πληθωρισμού και
φάρμακο για τις οικονομικές αβεβαιότητες, τα υψηλότερα επιτόκια αυξάνουν το
κόστος ευκαιρίας για τη διατήρηση του χρυσού, αφού δεν αποδίδει τόκο.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα το ασήμι σημείωσε άνοδο 0,5% στα 17,94 δολάρια ανά ουγκιά, η πλατίνα κέρδισε 0,3% στα 830 δολάρια και το παλλάδιο σκαρφάλωσε 1,6% στα 2.045 $. Κατευθύνονται όλα όμως, για μια τρίτη συνεχόμενη εβδομαδιαία πτώση.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →