Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν την Τετάρτη από το ανώτατο σημείο εννέα μηνών που σημείωσαν στην χθεσινή συνεδρίαση

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν την Τετάρτη από το ανώτατο σημείο εννέα μηνών που σημείωσαν στην χθεσινή συνεδρίαση, καθώς το δολάριο παρέμεινε σταθερό και οι επενδυτές κρατούσαν τις θέσεις τους μπροστά από τα μεγέθη της οικονομικής ανάπτυξης στις ΗΠΑ για το τέταρτο τρίμηνο.

Ο χρυσός σποτ υποχώρησε 0,6% στα 1.926,32 δολάρια ανά ουγκιά στις 08:40 π.μ. αφού έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη Απριλίου την Τρίτη. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ υποχώρησαν 0,4% στα 1.927,47 δολάρια.

Το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ αναμένεται να αποκαλύψει τις αρχικές προκαταβολικές εκτιμήσεις του για το ΑΕΠ για το τέταρτο τρίμηνο την Πέμπτη, οι οποίες θα μπορούσαν να δώσουν τον τόνο για την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ στη συνάντηση πολιτικής από τις 31 Ιανουαρίου έως τις 1 Φεβρουαρίου. 

Οι απώλειες του χρυσού, μετά την κορύφωση που κατέγραψε την Τρίτη, προέκυψαν από τεχνική διόρθωση καθώς οι επενδυτές έκλεισαν θέσεις προκειμένου να κλειδώσουν τα κέρδη πριν από την δημοσίευση των στοιχείων, δήλωσε ο ανώτερος αναλυτής της ActivTrades, Ricardo Evangelista.

«Το συνολικό κλίμα είναι θετικό, με τη Fed να αναμένεται να υιοθετήσει μια πιο ήπια στάση και να ανακοινώσει αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης, όταν συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα. Εάν επιβεβαιωθεί, το σενάριο θα είναι αρνητικό για το δολάριο και τα ομόλογα των ΗΠΑ, προσφέροντας στήριξη στον χρυσό».

Τα χαμηλότερα επιτόκια τείνουν να είναι ωφέλιμα για τον χρυσό, μειώνοντας το κόστος ευκαιρίας της διακράτησης του περιουσιακού στοιχείου που δεν αποδίδει.

Ο δείκτης του δολαρίου, εν τω μεταξύ, παρέμεινε σταθερός, καθιστώντας τον χρυσό λιγότερο ελκυστικό για κατόχους άλλων νομισμάτων.

Οι επενδυτές αναμένουν ότι η Fed θα μειώσει περαιτέρω τον ρυθμό αύξησης των επιτοκίων της, αφού επιβράδυνε το ξεφάντωμα σύσφιξης της πολιτικής της στις 50 μονάδες βάσης (bps) τον περασμένο μήνα μετά από τέσσερις συνεχόμενες αυξήσεις 75 bp. Οι φόβοι για πιθανή ύφεση πρόσφεραν επίσης στήριξη στον χρυσό, είπαν οι αναλυτές.

Η επιχειρηματική δραστηριότητα στις ΗΠΑ συρρικνώθηκε για έβδομο συνεχόμενο μήνα τον Ιανουάριο, αν και η ύφεση μετριάστηκε τόσο στον τομέα της μεταποίησης όσο και στον τομέα των υπηρεσιών για πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο.

Μεταξύ των άλλων πολύτιμων μετάλλων, το ασήμι υποχώρησε 0,9% στα 23,46 δολάρια ανά ουγκιά και το παλλάδιο έχασε 1,1% στα 1.723 δολάρια. Η πλατίνα έκοψε ένα σερί τριών ανοδικών ημερών, έχοντας χάσει 1,7% στα 1.039 $ την ημέρα.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →