Ο χρυσός υποχώρησε την Πέμπτη μετά τα ισχυρά οικονομικά στοιχεία του τέταρτου τριμήνου των ΗΠΑ

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός υποχώρησε την Πέμπτη μετά τα ισχυρά οικονομικά στοιχεία του τέταρτου τριμήνου των ΗΠΑ, αλλά οι ενδείξεις για πιθανή επιβράδυνση περιόρισαν τις απώλειες στο ασφαλές περιουσιακό στοιχείο.

Ο χρυσός σποτ υποχώρησε 0,5% στα 1.935,42 δολάρια ανά ουγκιά στις 9:47 π.μ., έχοντας υποχωρήσει έως και τα 1.931 δολάρια νωρίτερα. Το κίτρινο μέταλλο έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2022 στα 1.949,09 δολάρια νωρίτερα στη συνεδρίαση. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ υποχώρησαν 0,3% στα 1.937,08 δολάρια.

Η οικονομία των ΗΠΑ διατήρησε ισχυρό ρυθμό ανάπτυξης το τέταρτο τρίμηνο, καθώς οι καταναλωτές αύξησαν τις δαπάνες για αγαθά, αλλά η δυναμική φαίνεται να επιβραδύνθηκε σημαντικά προς το τέλος του έτους, με τα υψηλότερα επιτόκια να διαβρώνουν τη ζήτηση.

Ο δείκτης του δολαρίου διατήρησε τα περισσότερα κέρδη μετά τα στοιχεία, αλλά η αντίδρασή του ήταν σχετικά ήσυχη και κινείται ακόμα κοντά στο χαμηλό οκτώ μηνών. 

«Ενώ ο χρυσός εξακολουθεί να πιέζεται κάπως από το γεγονός ότι τα δεδομένα έδωσαν στη Fed περιθώριο να είναι αυστηρότερη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, από την άλλη πλευρά, οι ανησυχίες για επιβράδυνση, ειδικά με τους πρόσφατους τίτλους για απολύσεις, περιορίζουν την αρνητική πλευρά», δήλωσε ο Tai Wong, ανώτερος αναλυτής στην Heraeus Precious Metals στη Νέα Υόρκη.

«Αυτό δίνει στους ταύρους τη δυναμική που υποστηρίζεται από ισχυρές τεχνικές κινήσεις τους τελευταίους δύο μήνες».

Οι αρχικές αιτήσεις ανεργίας μειώθηκαν επίσης περισσότερο από το αναμενόμενο, σηματοδοτώντας μια σφιχτή αγορά εργασίας.

Τα δεδομένα πιθανότατα δίνουν τον τόνο στη διήμερη συνεδρίαση της επιτροπής χάραξης πολιτικής της Fed την επόμενη εβδομάδα.

Οι αγορές έχουν τιμολογηθεί με αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης (bps), ένα βήμα κάτω από τις αυξήσεις 50 bps και 75 bps που παρατηρήθηκαν πέρυσι.

Οι βασικοί αριθμοί των προσωπικών καταναλωτικών δαπανών την Παρασκευή ενόψει των συναντήσεων την επόμενη εβδομάδα θα επηρεάσουν το μυαλό των ταύρων αλλά και των αρκούδων, δήλωσε ο ανεξάρτητος αναλυτής Ross Norman.

Τα χαμηλότερα επιτόκια τείνουν να είναι ωφέλιμα για τον χρυσό, μειώνοντας το κόστος ευκαιρίας της διακράτησης του περιουσιακού στοιχείου που δεν αποδίδει.

Το ασήμι σημείωσε άνοδο 0,2% στα 23,98 δολάρια ανά ουγκιά, η πλατίνα υποχώρησε 1,4% στα 1.025 δολάρια ενώ το παλλάδιο υποχώρησε 0,9% στα 1.683 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →