Οι τιμές του χρυσού σταθεροποιήθηκαν την Παρασκευή, μετά τα ισχυρά οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού σταθεροποιήθηκαν την Παρασκευή, αφού τα ισχυρά οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ θεωρήθηκαν ως τροφή για τη διατήρηση των επιτοκίων σε υψηλά επίπεδα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, αλλά η προσοχή ενόψει των στοιχείων για τον πληθωρισμό και τη συνεδρίαση πολιτικής την επόμενη εβδομάδα έθεσε ένα κατώτατο όριο στις τιμές του χρυσού.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 0,1% στα 1.929,88 δολάρια ανά ουγκιά στις 07.48 π.μ. μετά την υποχώρηση σχεδόν 1% της προηγούμενης συνεδρίασης μετά τα στοιχεία των ΗΠΑ. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ παρέμειναν σταθερά στα 1.930,02 δολάρια.

Τα νούμερα για το ΑΕΠ των ΗΠΑ «προκαλούν εικασίες ότι παρόλο που ο πληθωρισμός αρχίζει να φαίνεται λίγο πιο ευνοϊκός, η Fed πιθανότατα θα πρέπει να διατηρήσει τα επιτόκια υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα», πιέζοντας τον χρυσό, δήλωσε ο Michael Hewson, επικεφαλής αναλυτής αγορών της CMC Markets.

Τα στοιχεία της Πέμπτης έδειξαν ότι η οικονομία των ΗΠΑ αναπτύχθηκε ταχύτερα από το αναμενόμενο, αλλά οι περισσότεροι οικονομολόγοι αναμένουν ύφεση μέχρι το δεύτερο εξάμηνο του έτους, αν και σύντομη και ήπια σε σύγκριση με προηγούμενες πτώσεις λόγω της εξαιρετικής ισχύος της αγοράς εργασίας.

Ο δείκτης του δολαρίου, εν τω μεταξύ, ήταν σε μεγάλο βαθμό σταθερός, καθιστώντας το χρυσό σε τιμή δολαρίου λιγότερο ελκυστικό στοίχημα.

Οι επενδυτές παρακολουθούν στενά τη διήμερη συνεδρίαση πολιτικής της κεντρικής τράπεζας την επόμενη εβδομάδα, με ευρέως αναμενόμενη αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης.

Ο χρυσός, που δεν πληρώνει τόκους, τείνει να ωφελείται όταν τα επιτόκια είναι χαμηλά, καθώς μειώνει το κόστος ευκαιρίας της διακράτησης χρυσού.

"Ωστόσο, αυτή η αποδυνάμωση των αυξήσεων επιτοκίων (από την Fed) έχει εδώ και καιρό τιμολογηθεί στο χρυσό, επομένως θα χρειαζόταν μια κίνηση που δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες για να επηρεάσει σημαντικά την τιμή του χρυσού", δήλωσε ο αναλυτής της Kinesis Money, Ρούπερτ Ρόουλινγκ. 

Τα δεδομένα προσωπικών καταναλωτικών δαπανών των ΗΠΑ (PCE) που ανακοινώνονται στις 13:30 GMT είναι επίσης στο ραντάρ των επενδυτών.

Το ασήμι υποχώρησε 0,8% στα 23,71 δολάρια ανά ουγκιά, η πλατίνα υποχώρησε 0,9% στα 1.009 δολάρια και το παλλάδιο υποχώρησε 0,2% στα 1.674 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →