Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν την Πέμπτη καθώς το δολάριο παρέμεινε σταθερό

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν την Πέμπτη καθώς το δολάριο παρέμεινε σταθερό, ενώ οι επενδυτές υπολόγιζαν τις οικονομικές ενδείξεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες για τον ρυθμό των μελλοντικών αυξήσεων των επιτοκίων.

Ο χρυσός σποτ υποχώρησε 0,4% στα 1.766 δολάρια ανά ουγκιά έως τις 08:52 π.μ.. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ σημείωσαν πτώση 0,4% στα 1.769 δολάρια.

"Ο χρυσός φαίνεται να έχει ξεμείνει από δυνάμεις καθώς η πρόσφατη πτώση του δολαρίου ΗΠΑ αρχίζει να βρίσκει μια μικρή βάση", δήλωσε ο Michael Hewson, επικεφαλής αναλυτής αγορών της CMC Markets, προσθέτοντας ότι ο χρυσός θα μπορούσε να υποχωρήσει προς τα 1.730 δολάρια πριν από το επόμενο σκέλος υψηλότερα.

Ωστόσο, ο χρυσός θα μπορούσε να κινηθεί υψηλότερα στο τέλος του έτους εάν το δολάριο παραμείνει αδύναμο συνολικά και οι αποδόσεις συνεχίσουν να πέφτουν χαμηλότερα, πρόσθεσε ο Hewson.

Ο δείκτης του δολαρίου σημείωσε άνοδο 0,1%, καθιστώντας τον χρυσό πιο ακριβό για άλλους κατόχους νομισμάτων, ενώ οι αποδόσεις αναφοράς του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ ήταν κάτω από το όριο του 4%.

Διαβρώνοντας κάποια από την πρόσφατη άνοδο του χρυσού, τα στοιχεία έδειξαν ότι οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο τον Οκτώβριο, ανανεώνοντας τις προσδοκίες ότι τα βελτιωμένα οικονομικά στοιχεία θα μπορούσαν να ωθήσουν την Federal Reserve να διατηρήσει την επιθετική της στάση στα επιτόκια.

Η πρόεδρος της Fed του Σαν Φρανσίσκο, Mary Daly, είπε στο CNBC ότι είναι λογικό η Fed να αυξήσει το επιτόκιο πολιτικής της στο εύρος 4,75%-5,25% μέχρι τις αρχές του επόμενου έτους και ότι η παύση των αυξήσεων επιτοκίων δεν αποτελεί μέρος της συζήτησης.

Τα αυξανόμενα επιτόκια τείνουν να μειώνουν την ελκυστικότητα του χρυσού καθώς δεν πληρώνει τόκους.

«Ο χρυσός είχε μια εξαιρετική πορεία, αλλά έχοντας δυσκολευτεί να φτάσει πάνω από τα 1.790 δολάρια, υπέκυψε στην ισχύ του υπερπουλημένου δολαρίου ΗΠΑ και φαινομενικά εισήλθε σε μια ανατροπή», δήλωσε ο αναλυτής του City Index Matt Simpson.

Ο χρυσός έφτασε στο ανώτατο όριο τριών μηνών των 1.786,35 δολαρίων ανά ουγκιά την Τρίτη υπό τους φόβους κλιμάκωσης της κρίσης στην Ουκρανία, αλλά οι τιμές υποχώρησαν καθώς οι εντάσεις υποχώρησαν.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι σημείωσε πτώση 1,8% στα 21,08 δολάρια ανά ουγκιά, η πλατίνα υποχώρησε 0,5% στα 1.001 δολάρια και το παλλάδιο υποχώρησε 1,43% στα 2.042 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →