Ο χρυσός σημείωσε άνοδο την Τετάρτη καθώς το δολάριο υποχώρησε

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός σημείωσε άνοδο την Τετάρτη καθώς το δολάριο υποχώρησε, ενώ οι αναφορές για ένα τάνκερ που χτυπήθηκε από βλήμα στα ανοικτά των ακτών του Ομάν ενίσχυσαν επίσης την απήχηση του μετάλλου ως ασφαλούς καταφυγίου.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 0,2% στα 1.782 $ ανά ουγκιά έως τις 10.42 π.μ., ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού στις ΗΠΑ ενισχύθηκαν 0,5% στα 1.785 $.

Ο πέμπτος στόλος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ δήλωσε για ένα περιστατικό στον Κόλπο του Ομάν στο οποίο εμπλέκεται ένα εμπορικό σκάφος.

Ο χρυσός αυξήθηκε καθώς κυκλοφόρησε η είδηση, αλλά θα χρειαζόταν περισσότερη σαφήνεια για το περιστατικό για περαιτέρω επιπτώσεις, δήλωσε ο αναλυτής της Saxo Bank Ole Hansen.

«Είναι μια υποκείμενη υποστήριξη στην αγορά, αλλά δεν είναι αυτή που παρέχει μεγάλη δύναμη», είπε ο Hansen, προσθέτοντας ότι ο χρυσός χρειάζεται είτε ένα ασθενέστερο δολάριο είτε χαμηλότερες αποδόσεις για να προχωρήσει περαιτέρω.

Το δολάριο υποχώρησε 0,3%, καθιστώντας τον χρυσό φθηνότερο για τους ξένους αγοραστές. 

Ο χρυσός έφθασε στο υψηλότερο επίπεδο την Τρίτη από τις 15 Αυγούστου μετά από αναφορές για ρωσικούς πυραύλους που σκότωσαν δύο ανθρώπους στην Πολωνία. Εγκατέλειψε κάποια κέρδη αφού ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είπε ότι οι πύραυλοι μπορεί να μην εκτοξεύτηκαν από τη Ρωσία.

«Το πρόσφατο ράλι του ​​χρυσού ωθήθηκε σε μεγάλο βαθμό από την ανατροπή του δολαρίου ΗΠΑ που στη συνέχεια προκάλεσε ένα κύμα βραχυπρόθεσμων καλύψεων στην αγορά προθεσμιακών συμβολαίων», δήλωσε ο αναλυτής της Julius Baer Carsten Menke, προσθέτοντας ότι οι επενδυτές χρησιμοποιούν υψηλότερα επίπεδα τιμών για να πουλήσουν.

Τα στοιχεία της Τρίτης έδειξαν ότι οι τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν λιγότερο από το αναμενόμενο τον Οκτώβριο, αυξάνοντας τις ελπίδες ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα μπορούσε να επιβραδύνει τις αυξήσεις επιτοκίων στο μέλλον.

Ενώ ο χρυσός θεωρείται μια ασφαλής επένδυση σε περιόδους πολιτικής και οικονομικής αβεβαιότητας, τα αυξανόμενα επιτόκια μειώνουν την ελκυστικότητα του ​​χρυσού που δεν αποδίδει.

Κατά τα άλλα, το ασήμι σημείωσε άνοδο 1,8% στα 21,93 δολάρια ανά ουγκιά, η πλατίνα σημείωσε άνοδο 0,4% στα 1.019 δολάρια, ενώ το παλλάδιο σημείωσε μικρή μεταβολή στα 2.086 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →