Οι τιμές του χρυσού ανήλθαν σε υψηλό τριών μηνών την Τρίτη, υποστηριζόμενες από το ασθενέστερο δολάριο

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού ανήλθαν σε υψηλό τριών μηνών την Τρίτη, υποστηριζόμενες από το ασθενέστερο δολάριο εν μέσω ελπίδων ότι η Federal Reserve θα υιοθετήσει μια λιγότερο επιθετική προσέγγιση όσον αφορά τις αυξήσεις επιτοκίων στο μέλλον.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 0,5% στα 1.780 δολάρια ανά ουγκιά, στις 07:45 π.μ., σημειώνοντας το υψηλότερο επίπεδο από τις 17 Αυγούστου. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ ενισχύθηκαν 0,4% στα 1.783 δολάρια ανά ουγκιά.

«Ο χρυσός είχε μια πολύ ισχυρή πορεία από τα 1.618 δολάρια ανά ουγκιά και τώρα αναμένεται κάποια σταθεροποίηση βραχυπρόθεσμα. Ωστόσο, η συνολική κυρίαρχη τάση παραμένει πολύ ανοδική», δήλωσε ο Clifford Bennett, επικεφαλής οικονομολόγος στην ACY Securities.

«Ο καταλύτης για το πρόσφατο ισχυρό ράλι ήταν εν μέρει η διόρθωση του δολαρίου ΗΠΑ».

Το δολάριο υποχώρησε 0,6% σε χαμηλό τριών μηνών έναντι των αντιπάλων του, καθιστώντας τον χρυσό πιο ελκυστικό για άλλους κατόχους νομισμάτων.

Η Fed πιθανότατα θα επιβραδύνει σύντομα τις αυξήσεις των επιτοκίων της, σημείωσε τη Δευτέρα ο αντιπρόεδρος της Fed Lael Brainard, τονίζοντας παράλληλα ότι η κεντρική τράπεζα έχει ακόμη δουλειά να κάνει.

Οι τιμές του χρυσού έχουν αυξηθεί πάνω από 160 δολάρια αφότου έπεσαν στο χαμηλό ενός μηνός νωρίτερα αυτόν τον μήνα, καθώς τα στοιχεία δείχνουν άνοδο του ποσοστού ανεργίας στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο και ενδείξεις μείωσης του πληθωρισμού, που οδήγησαν σε αισιοδοξία για επιβράδυνση της Fed, προκαλώντας απότομη πτώση του δολαρίου.

Οι έμποροι βλέπουν τώρα 89% πιθανότητα αύξησης 50 μονάδων βάσης στη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ τον Δεκέμβριο, με μόνο 11% πιθανότητα αύξησης 75 μονάδων βάσης.

Ενώ ο χρυσός θεωρείται αντιστάθμισμα έναντι του πληθωρισμού, τα αυξανόμενα επιτόκια τείνουν να μειώνουν την ελκυστικότητα του χρυσού καθώς το μέταλλο δεν πληρώνει τόκους.

Οι κερδοσκόποι μείωσαν τις καθαρές θέσεις short κατά 30.659 συμβόλαια σε 8.219 σε χρυσό COMEX την εβδομάδα έως τις 8 Νοεμβρίου, ανακοίνωσε η Επιτροπή Εμπορίας Συμβάσεων Μελλοντικής Εκπλήρωσης Εμπορευμάτων των ΗΠΑ.

Κατά τα άλλα, το ασήμι σημείωσε άνοδο 1% στα 22,19 δολάρια ανά ουγκιά, το υψηλότερο σημείο από τις αρχές Ιουνίου.

Η πλατίνα σημείωσε άνοδο 1,4% στα 1.032 δολάρια, ενώ το παλλάδιο ανέβηκε 1% στα 2.046 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →