Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν την Παρασκευή και οδεύουν για μια εβδομαδιαία πτώση

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν την Παρασκευή και οδεύουν για μια εβδομαδιαία πτώση μετά τις ενδείξεις από αξιωματούχους της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ ότι περιμένουν περισσότερες αυξήσεις των επιτοκίων καθώς η τράπεζα προσπαθεί να μειώσει τον πληθωρισμό.

Ο χρυσός σποτ υποχώρησε 0,3% στα 1.755 δολάρια ανά ουγκιά έως τις 08:25 π.μ., με εβδομαδιαία πτώση περίπου 0,8%, η μεγαλύτερη από τα μέσα Οκτωβρίου. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ υποχώρησαν επίσης κατά 0,3% στα 1.757 δολάρια.

Η μικρή υποχώρηση του χρυσού μετά το πρόσφατο ράλι οφείλεται σε μια τεχνική ανατροπή στην αγορά χρυσού, δήλωσε ο David Meger, διευθυντής διαπραγμάτευσης μετάλλων στο High Ridge Future.

Η απόσυρση θα μπορούσε να συνεχιστεί μέχρι τη λήξη του δικαιώματος προαίρεσης της επόμενης εβδομάδας, γεγονός που θα μπορούσε να προκαλέσει περαιτέρω ενοποίηση του χρυσού, πρόσθεσε ο Meger, και ότι η αγορά συνολικά φαίνεται να επικεντρώνεται στις προσδοκίες των επιτοκίων από τη Fed.

Η επικεφαλής της Federal Reserve Bank of Boston, Susan Collins, δήλωσε την Παρασκευή ότι η κεντρική τράπεζα έχει περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων μπροστά της, καθώς επιδιώκει να μειώσει τον πληθωρισμό, προσθέτοντας ότι η άνοδος κατά 75 bps είναι ακόμη στο τραπέζι.

Ο δείκτης του δολαρίου σταθεροποιήθηκε, καθιστώντας τον χρυσό πιο ακριβό για άλλους κατόχους νομισμάτων, ενώ οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων αναφοράς αυξήθηκαν επίσης. 

Ενώ ο χρυσός έχει υποχωρήσει 15% από την κορύφωσή του τον Μάρτιο, αφού η Fed άρχισε να συσφίγγει τη νομισματική πολιτική, έχει κερδίσει περίπου 7% από τις αρχές Νοεμβρίου, καθώς οι αγορές άρχισαν να τιμολογούν με ένα βραδύτερο ρυθμό αύξησης των επιτοκίων.

Οι αγορές βλέπουν επί του παρόντος πιθανότητα 87% για αύξηση 50 μονάδων βάσης στη συνεδρίαση της Fed τον Δεκέμβριο.

Αν και ο χρυσός θεωρείται αντιστάθμιση πληθωρισμού, τα υψηλότερα επιτόκια αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας διακράτησης του. Οι αναλυτές είπαν ότι οι θεσμικοί επενδυτές είναι επιφυλακτικοί και τα περαιτέρω κέρδη για τον χρυσό θα μπορούσαν να είναι δύσκολα.

Στο φυσικό μέτωπο, τα κινεζικά ασφάλιστρα μειώθηκαν απότομα καθώς οι αγορές επιβραδύνθηκαν στον κορυφαίο καταναλωτή.

Το ασήμι σημείωσε άνοδο 0,3% στα 21,02 δολάρια ανά ουγκιά, ωστόσο βαδίζει για εβδομαδιαία πτώση 3%. Η πλατίνα υποχώρησε 0,1% στα 980 δολάρια και το παλλάδιο σημείωσε πτώση 2% στα 1.966 δολάρια, και τα δύο καθοδόν προς εβδομαδιαία πτώση.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →