Εβδομαδιαία ανασκόπηση: Ο πληθωρισμός του Ηνωμένου Βασιλείου σε υψηλό 41 ετών, Crypto Contagion

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο πληθωρισμός του Ηνωμένου Βασιλείου εκτινάχθηκε στο 11,1% τον Οκτώβριο, η κατάρρευση του FTX δημιουργεί μετάδοση στην κρίση των κρυπτονομισμάτων, ο Trump ανακοινώνει υποψηφιότητα για τον Λευκό Οίκο για το 2024. Και πολλά άλλα...


💡 Απόσπασμα της εβδομάδας
Οι 6 κανόνες του Elon Musk για τρελή παραγωγικότητα:
  1. Αποφύγετε τις μεγάλες συναντήσεις
  2. Αφήστε μια συνάντηση εάν δεν συνεισφέρετε
  3. Ξεχάστε την αλυσίδα εντολών
  4. Να είστε σαφείς, όχι έξυπνοι
  5. Αποκλείστε τις συχνές συναντήσεις
  6. Χρησιμοποιήστε την κοινή λογική

Επενδυτικά νέα

Ο χρυσός υποχώρησε αφού έφτασε σε κορύφωση 3 μηνών. Η τιμή του χρυσού υποχώρησε 0,4% στα 1.766 δολάρια την Πέμπτη, πιεσμένη από το ισχυρό δολάριο ΗΠΑ, καθώς τα καλύτερα από τα αναμενόμενα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ μείωσαν τις ελπίδες για μικρότερες αυξήσεις επιτοκίων.

🇬🇧  Ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο έφτασε σε υψηλό 41 ετών. Ο πληθωρισμός της χώρας επιταχύνθηκε στο 11,1% τον Οκτώβριο, ξεπερνώντας τις προσδοκίες καθώς οι τιμές των τροφίμων, των μεταφορών και της ενέργειας συνέχισαν να ασκούν πίεση στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. (CNBC)

🇪🇺  Πτωτικά οι ευρωπαϊκές μετοχές. Εν αναμονή των δημοσιονομικών ειδήσεων του Ηνωμένου Βασιλείου και της πορείας της πολιτικής των κεντρικών τραπεζών, οι ευρωπαϊκές μετοχές εγκατέλειψαν τα πρώτα κέρδη για να διαπραγματευτούν χαμηλότερα την Πέμπτη. (Bloomberg)

😟 Η αυτοπεποίθηση κλονίστηκε. Η κατάρρευση του FTX της περασμένης εβδομάδας αναστάτωσε το σύμπαν των κρυπτονομισμάτων, προκαλώντας ερωτήματα σχετικά με το Crypto.com, ένα ανταγωνιστικό ανταλλακτήριο που ακολουθεί μια παρόμοια φανταχτερή προσέγγιση στο μάρκετινγκ. Ο CEO Kris Marszalek λέει ότι δεν υπάρχει τίποτα να ανησυχείτε. (CNBC)

🛢️ Το πετρέλαιο πέφτει καθώς οι γεωπολιτικές εντάσεις υποχωρούν. Στις αρχές των ασιατικών αγορών την Πέμπτη, οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν για δεύτερη μέρα καθώς οι γεωπολιτικές εντάσεις μειώθηκαν και τα αυξανόμενα κρούσματα Covid-19 στην Κίνα προκάλεσαν ανησυχίες για τη ζήτηση. (CNBC)

 

Εικόνα της εβδομάδας

bullbear


Γνώμη

🇨🇳 🇹🇼 Τι θα έκανε η Ευρώπη αν η Κίνα εισέβαλε στην Ταϊβάν; Πιθανότατα, να συμμετείχε σε ελέγχους εξαγωγών, οικονομικές κυρώσεις και απαγορεύσεις επενδύσεων για να καταστρέψει την ευημερία της Κίνας. (Bloomberg Opinion)

Τι άλλο συμβαίνει

🇺🇸 Ο Trump είναι ξανά υποψήφιος για πρόεδρος. Ο πρώην πρόεδρος ξεκίνησε επίσημα την προεδρική εκστρατεία του 2024. Η ανακοίνωση του Trump έρχεται καθώς ορισμένοι συνάδελφοι Ρεπουμπλικάνοι τον κατηγορούν για την κακή απόδοση του κόμματος στις ενδιάμεσες εκλογές της περασμένης εβδομάδας. (CNBC)

🛑 Απολύεσαι. Η Amazon φέρεται να σχεδιάζει να απολύσει περίπου 10.000 υπαλλήλους σε εταιρικούς και τεχνολογικούς ρόλους από αυτή την εβδομάδα. (The New York Times)

🚀 Στο φεγγάρι. Αφού απογειώθηκε από τη Φλόριντα νωρίς την Τετάρτη, ο Artemis 1 της Nasa, ο πιο ισχυρός διαστημικός πύραυλος στην ιστορία, βρίσκεται επιτέλους στην πορεία για το φεγγάρι. (The Guardian)

Και τελικά...

👀 Ένας θησαυρός κάτω από το πάτωμα της κουζίνας σας. Στο Βόρειο Yorkshire της Αγγλίας, ένα ζευγάρι βρήκε 264 χρυσά νομίσματα αξίας άνω των 800.000 δολαρίων κάτω από το πάτωμα της κουζίνας τους ενώ ξεκινούσε ένα νέο έργο ανακαίνισης του σπιτιού. (The New York Post)

Τα λέμε την επόμενη εβδομάδα!

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →