Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν την Πέμπτη καθώς το δολάριο ανέβηκε, ενώ οι επενδυτές αναμένουν οικονομικά στοιχεία

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν την Πέμπτη καθώς το δολάριο ανέβηκε, ενώ οι επενδυτές αναμένουν οικονομικά στοιχεία εν μέσω προσδοκιών ότι η Federal Reserve των ΗΠΑ μπορεί να επιβραδύνει τον ρυθμό αύξησης των επιτοκίων μετά τον Νοέμβριο.

Ο χρυσός σποτ κινήθηκε 0,1% χαμηλότερα στα 1.663 δολάρια ανά ουγκιά έως τις 09:52 π.μ. ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού στις ΗΠΑ υποχώρησαν επίσης 0,1% στα 1.667 δολάρια.

«Ο χρυσός φαίνεται σαν να υφίσταται μια υποκείμενη αλλαγή στο κλίμα λόγω της οικονομικής αβεβαιότητας και εδώ, επίσης, είναι αυτό που θα πει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα που θα μετρήσει και όχι αυτό που θα κάνει», δήλωσε η αναλυτής της StoneX Rhona O'Connell.

Η ΕΚΤ έχει ήδη αυξήσει τα επιτόκια με τον ταχύτερο ρυθμό που έχει καταγραφεί και αναμένεται να αυξήσει εκ νέου τα επιτόκια την Πέμπτη για να αντιμετωπίσει την έκρηξη του πληθωρισμού

Ωστόσο, «η συνεδρίαση (της Fed) του Νοεμβρίου αναμένεται ήδη να δώσει 75 μονάδες βάσης και ο Δεκέμβριος πιθανότατα θα κάνει το ίδιο», είπε ο O'Connell, προσθέτοντας ότι «αυτή η συζήτηση για πρόωρη περιστροφή είναι πρόωρη».

Η πλειοψηφία των οικονομολόγων στη δημοσκόπηση του Reuters από τις 17 έως τις 24 Οκτωβρίου προέβλεψε νέα αύξηση κατά 50 μονάδες βάσης τον Δεκέμβριο. Οι αυξήσεις επιτοκίων στις ΗΠΑ αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας της διατήρησης χρυσού με μηδενική απόδοση.

Οι επενδυτές θα παρακολουθούν στενά την απόφαση πολιτικής της ΕΚΤ που αναμένεται αργότερα εντός της ημέρας, ακολουθούμενη από τις εκ των προτέρων εκτιμήσεις για το ΑΕΠ από το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ.

Εν τω μεταξύ, ο δείκτης του δολαρίου σημείωσε άνοδο 0,3% καθιστώντας το χρυσό λιγότερο ελκυστικό για τους ξένους αγοραστές. Ο χρυσός ανταγωνίζεται επίσης το δολάριο ως ασφαλές απόθεμα αξίας.

«Για τον χρυσό, τα 1.680-1.700 δολάρια είναι το εύρος που θα πρέπει να κρατήσει ανοδικά, και μόνο όταν αυτό σπάσει μπορούμε να δούμε να αναδύονται βιώσιμες ανοδικές τάσεις», δήλωσε ο Harshal Barot, ανώτερος σύμβουλος έρευνας για τη Νότια Ασία στη Metals Focus.

Το ασήμι υποχώρησε 1,5% στα 19,32 δολάρια ανά ουγκιά, η πλατίνα υποχώρησε 0,8% στα 943 δολάρια, ενώ το παλλάδιο σημείωσε μικρή μεταβολή στα 1.962 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →