Οι τιμές του χρυσού άλλαξαν ελάχιστα την Τρίτη, καθώς το δολάριο παρέμεινε σταθερό και αντιστάθμισε το όριο στήριξης για τον χρυσό

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού άλλαξαν ελάχιστα την Τρίτη, καθώς το δολάριο παρέμεινε σταθερό και αντιστάθμισε το όριο στήριξης για τον χρυσό από τις παρατεταμένες προσδοκίες ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ μπορεί να επιβραδύνει τον ρυθμό των αυξήσεων των επιτοκίων.

Ο χρυσός spot υποχώρησε 0,1% στα 1.647 δολάρια ανά ουγκιά έως τις 07:35π.μ ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ υποχώρησαν 0,1% στα 1.653 δολάρια ανά ουγκιά.

Ο δείκτης του δολαρίου βρήκε κάποια βάση λόγω της βουτιάς του κινεζικού γουάν, αποτινάσσοντας την πίεση από τα στοιχήματα μιας λιγότερο επιθετικής Fed και μιας πιο σταθερής στερλίνας καθώς ο Rishi Sunak ετοιμαζόταν να γίνει πρωθυπουργός της Βρετανίας.

Ο χρυσός ανταγωνίζεται το δολάριο ως ένα ασφαλές απόθεμα αξίας και τα κέρδη στο νόμισμα καθιστούν επίσης τον χρυσό μη ελκυστικό για τους ξένους αγοραστές.

Ωστόσο, υποστηρίζοντας τον χρυσό σε κάποιο βαθμό, η αγορά αισθάνεται ότι η Fed κλίνει προς το τέλος του επιθετικού μέρους του κύκλου αύξησης των επιτοκίων, δήλωσε ο Stephen Innes, διευθύνων σύμβουλος της SPI Asset Management.

Η κεντρική τράπεζα μπορεί να είναι έτοιμη να λάβει στάση αναμονής μετά τις επόμενες αυξήσεις, πρόσθεσε ο Innes.

Ενώ η Fed φαίνεται έτοιμη να επιτύχει άλλη μια αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης στην επόμενη συνεδρίαση πολιτικής της, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής φαίνεται να συζητούν το μέγεθος των μελλοντικών αυξήσεων.

Τα υψηλότερα επιτόκια αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας της διατήρησης του χρυσού μηδενικής απόδοσης, ενώ ενισχύουν τις αποδόσεις του δολαρίου και των ομολόγων.

«Ο χρυσός βρίσκει επιτέλους κάποια σχετική σταθερότητα πάνω από τα 1.600 δολάρια», δήλωσε ο Clifford Bennett, επικεφαλής οικονομολόγος στην ACY Securities.

Σε περίπτωση που οι πιέσεις από το ισχυρότερο δολάριο και ορισμένες πωλήσεις κρατικών χωρών εκτονωθούν τους επόμενους μήνες, ο χρυσός θα μπορούσε να κινηθεί σημαντικά υψηλότερα προς τα 1.850 $ έως τα 2.200 $ κατά το μεγαλύτερο μέρος του 2023, πρόσθεσε ο Bennett.

Εν τω μεταξύ, οι συμμετοχές του SPDR Gold Trust, του μεγαλύτερου χρηματιστηρίου διαπραγματεύσιμου αμοιβαίου κεφαλαίου στον κόσμο, κατέγραψαν την πρώτη τους εισροή μετά από έξι συνεχόμενες ημέρες πτώσης.

Το σποτ ασήμι υποχώρησε 0,7% στα 19,12 δολάρια ανά ουγκιά, η πλατίνα υποχώρησε 0,3% στα 922 δολάρια και το παλλάδιο σημείωσε άνοδο 1,2% στα 1.991 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →