Ο χρυσός υποχώρησε τη Δευτέρα καθώς το δολάριο ανέβηκε, ενώ οι επενδυτές έψαχναν σημάδια χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός υποχώρησε τη Δευτέρα καθώς το δολάριο ανέβηκε, ενώ οι επενδυτές έψαχναν σημάδια χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Ο χρυσός σποτ υποχώρησε 0,6% στα 1.647 δολάρια ανά ουγκιά στις 09.22π.μ. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ υποχώρησαν 0,3% στα 1.651 δολάρια.

Οι προσδοκίες ότι ορισμένοι αξιωματούχοι της Fed συζητούσαν για μια παύση του γρήγορου ρυθμού των αυξήσεων των επιτοκίων βοήθησαν να αυξηθεί ο χρυσός και οι αγορές την Παρασκευή καθώς το δολάριο ΗΠΑ υποχώρησε.

«Ωστόσο, σήμερα το πρωί μια μικρή ανάκαμψη του δολαρίου περιορίζει την ανάκαμψη του χρυσού στις αρχές της διαπραγμάτευσης», δήλωσε ο Carlo Alberto De Casa, εξωτερικός αναλυτής της Kinesis Money.

«Η πτώση υποδηλώνει ότι η ανάκαμψη της περασμένης εβδομάδας ήταν λίγο πολύ πρόωρη και υπάρχουν αξιοπρεπείς πιθανότητες να δούμε τον χρυσό να δοκιμάζει τα 1.630 δολάρια», πρόσθεσε ο De Casa.

Ενώ ο χρυσός θεωρείται αντιστάθμιση του πληθωρισμού, τα υψηλότερα επιτόκια αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας της διατήρησης χρυσού με μηδενική απόδοση και έχουν οδηγήσει σε πτώση άνω του 9% του χρυσού μέχρι στιγμής φέτος. 

Η Fed αναμένεται ευρέως να αυξήσει το επιτόκιο αναφοράς της μίας ημέρας κατά 75 μονάδες βάσης στη συνεδρίασή της τον Νοέμβριο.

Μέχρι τότε, οι επενδυτές θα παρακολουθούν στενά την οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ και τον πυρήνα του πληθωρισμού αυτή την εβδομάδα, ενώ η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναμένεται ευρέως να αυξήσει τα επιτόκιά της κατά 75 μονάδες βάσης.

«Δεν νομίζω ότι ο χρυσός έχει βγει ακόμα στο δάσος», δήλωσε ο αναλυτής του City Index Matt Simpson, προσθέτοντας ότι η κίνηση του χρυσού θα εξαρτηθεί από τα δεδομένα και τις ενδείξεις από την επόμενη συνεδρίαση της Fed για το αν είναι κοντά στην παύση ή θα συνεχίσει να πιέζει τα επιτόκια.

Το σποτ ασήμι υποχώρησε 1,6% στα 19,10 δολάρια ανά ουγκιά ενώ το παλλάδιο σημείωσε άνοδο 0,1% στα 2.020 δολάρια.

Η πλατίνα υποχώρησε 0,3% στα 929 δολάρια, έχοντας κορυφωθεί από τις 15 Αυγούστου νωρίτερα στη συνεδρίαση.

Οι αγορές στην Ινδία, την Ταϊλάνδη, τη Σιγκαπούρη και τη Μαλαισία παρέμειναν κλειστές λόγω των επίσημων αργιών.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →