Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν την Πέμπτη καθώς οι φόβοι για ύφεση στις ΗΠΑ αμβλύνθηκαν από τα ήπια στοιχεία για τον πληθωρισμό

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν την Πέμπτη καθώς οι φόβοι για ύφεση στις ΗΠΑ αμβλύνθηκαν από τα ήπια στοιχεία για τον πληθωρισμό, ενώ οι τιμές του χαλκού παρέμειναν στα υψηλά πέντε εβδομάδων καθώς το δολάριο υποχώρησε.

O χρυσός spot υποχώρησε 0,1% στα 1.789 δολάρια, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού υποχώρησαν 0,5% στα 1.805 δολάρια.

Οι τιμές του χρυσού αυξήθηκαν σε υψηλό ενός μηνός την Τετάρτη, αφού τα στοιχεία έδειξαν ότι οι πληθωριστικές πιέσεις στις ΗΠΑ υποχώρησαν τον Ιούλιο, γεγονός που οδήγησε καθοδικά το δολάριο και προκάλεσαν ένα εκτεταμένο ράλι στα περιουσιακά στοιχεία που βασίζονται στον κίνδυνο.

Οι τιμές του χρυσού φαίνεται πλέον να βρίσκονται μεταξύ της αποδυνάμωσης του δολαρίου και της βελτιωμένης διάθεσης για κινδύνους. Ο πληθωρισμός των τιμών παραγωγού στις ΗΠΑ, που αναμένεται στις 08.30 ET την Πέμπτη, μπορεί να δώσει περαιτέρω ενδείξεις για το κίτρινο μέταλλο.

Ο πληθωρισμός των τιμών παραγωγού αναμένεται να αντικατοπτρίζει την πτώση των τιμών καταναλωτή. Ωστόσο, τυχόν σημάδια ότι αυτή η τάση δεν επεκτάθηκε στις εργοστασιακές τιμές θα μπορούσε να μειώσει την όρεξη για κινδύνους.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αργύρου υποχώρησαν 1%, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πλατίνας παρέμειναν σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητα. Ο δείκτης του δολαρίου παρέμεινε σταθερός την Πέμπτη μετά την κατακόρυφη πτώση 1,1% την προηγούμενη συνεδρίαση.

Η αδυναμία του δολαρίου, εν μέσω αυξανόμενων στοιχημάτων για μικρότερη αύξηση των επιτοκίων από την Federal Reserve τον Σεπτέμβριο, ενίσχυσε τις βιομηχανικές τιμές μετάλλων.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χαλκού αυξήθηκαν 0,2% στα 3,64 δολάρια η λίβρα, μετά από ράλι 1,7% την προηγούμενη συνεδρίαση. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης ψευδαργύρου και νικελίου σημείωσαν ράλι 2,5% και 4,2%, αντίστοιχα, την Τετάρτη.

Ωστόσο, η άνοδος των τιμών των βιομηχανικών μετάλλων έρχεται παρά την πτώση της δραστηριότητας των εργοστασίων σε όλο τον κόσμο. Ο πληθωρισμός των τιμών παραγωγού στην Κίνα μειώθηκε μέχρι τον Ιούλιο, ενώ η μεταποιητική δραστηριότητα συρρικνώθηκε ενόψει των περιορισμών λόγω COVID-19.

Η βιομηχανική δραστηριότητα στις ΗΠΑ και στην Ευρωζώνη μειώνεται επίσης μετά την άνοδο των τιμών των εμπορευμάτων και τα αυξημένα ζητήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας στις αρχές του έτους.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →