Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν την Παρασκευή, καθώς τα επιθετικά σχόλια για τις αυξήσεις των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αντιστάθμισαν την αισιοδοξία για ενδείξεις μείωσης του πληθωρισμού στις ΗΠΑ.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν την Παρασκευή, καθώς τα επιθετικά σχόλια για τις αυξήσεις των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αντιστάθμισαν την αισιοδοξία για ενδείξεις μείωσης του πληθωρισμού στις ΗΠΑ.

Στις 10:17 μ.μ. ο χρυσός spot υποχώρησε 0,1% στα 1.788,13 δολάρια η ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού διατηρήθηκαν περίπου στα 1.803,50 δολάρια. Ωστόσο, και τα δύο μέσα ήταν έτοιμα για ήπια κέρδη αυτή την εβδομάδα, που χαρακτηρίστηκαν από μια απότομη πτώση του δολαρίου.

Ωστόσο, τα σχόλια των αξιωματούχων της Fed στη διάρκεια της νύχτας σχετικά με την πορεία της σύσφιξης της πολιτικής κράτησαν τους επενδυτές αβέβαιους για τα μελλοντικά επιτόκια.

Η πρόεδρος της Fed του Σαν Φρανσίσκο, Μαίρη Ντέιλι, δήλωσε ότι είναι ανοιχτή σε αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης τον Σεπτέμβριο, σημειώνοντας ότι ο πληθωρισμός εξακολουθεί να παραμένει γύρω στα υψηλά 40 ετών, ανέφερε το Reuters. Ο Πρόεδρος της Fed του Σικάγο Τσαρλς Έβανς δήλωσε επίσης αυτή την εβδομάδα ότι η Fed θα χρειαστεί να αυξήσει τα επιτόκια σε τουλάχιστον 3,25% έως 3,5% μέχρι το τέλος του έτους, για να καταπολεμήσει τον πληθωρισμό.

Τα επιτόκια αναφοράς στις ΗΠΑ είναι επί του παρόντος μεταξύ 2,25% και 2,5%.

Τα σχόλιά τους αντιστάθμισαν την αισιοδοξία για μια απροσδόκητη πτώση του πληθωρισμού των τιμών παραγωγού στις ΗΠΑ τον Ιούλιο, σύμφωνα με στοιχεία της Πέμπτης. Αυτό προέκυψε αφού μια ανάγνωση την Τετάρτη έδειξε ότι ο πληθωρισμός των τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ παρέμεινε στάσιμος μέχρι τον Ιούλιο, αφού αυξήθηκε εκθετικά νωρίτερα μέσα στο έτος.

Ενώ και οι δύο μετρήσεις προκάλεσαν υποχώρηση του δείκτη του δολαρίου, οι επενδυτές παρέμειναν αβέβαιοι για την πορεία της νομισματικής πολιτικής των ΗΠΑ φέτος, δεδομένου ότι υπάρχουν περισσότερα στοιχεία για τον πληθωρισμό και την απασχόληση πριν από την επόμενη συνεδρίαση της Fed. Οι αποδόσεις των ομολόγων αυξήθηκαν επίσης αυτή την εβδομάδα.

Οι τιμές των άλλων πολύτιμων μετάλλων αντανακλούσαν αυτή την τάση. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης της πλατίνας υποχώρησαν 0,6%, ενώ το ασήμι υποχώρησε 0,4%.

Μεταξύ των βιομηχανικών μετάλλων, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χαλκού υποχώρησαν 0,3%, καθώς οι ανησυχίες για την επιβράδυνση της μεταποιητικής δραστηριότητας σε όλο τον κόσμο συνέχισαν να επιβαρύνουν το κόκκινο μέταλλο.

Ενώ ο χαλκός αναμένεται να σημειώσει ένα ήπιο εβδομαδιαίο κέρδος λόγω της αδυναμίας του δολαρίου, εξακολουθεί να αντιμετωπίζει κινδύνους από την επιβράδυνση του πιο σημαντικού εισαγωγέα, της Κίνας.

Τα αυξανόμενα κρούσματα COVID σε ορισμένες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας είναι πιθανό να προκαλέσουν περισσότερες απώλειες στις τιμές του χαλκού.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →