Οι τιμές του χρυσού παρέμειναν σταθερές την Τετάρτη, καθώς η ζήτηση για ασφαλές καταφύγιο αυξήθηκε εν όψει των βασικών στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού παρέμειναν σταθερές την Τετάρτη, καθώς η ζήτηση για ασφαλές καταφύγιο αυξήθηκε εν όψει των βασικών στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, ενώ οι τιμές του χαλκού υποχώρησαν κατακόρυφα μετά τον αδύναμο πληθωρισμό των κινεζικών εργοστασίων που έδειξε υστέρηση της ζήτησης για το βιομηχανικό μέταλλο.

Στις 11.14 π.μ., οι τιμές του χρυσού spot κυμαίνονταν γύρω στα 1.790 δολάρια η ουγκιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού υποχώρησαν 0,1% στα 1.809,95 δολάρια. Οι τιμές του χρυσού αυξήθηκαν την Τρίτη, παρακολουθώντας μια ασταθή συνεδρίαση στη Wall Street.

Η αγορά για το κίτρινο μέταλλο υποστηρίχθηκε αυτή την εβδομάδα από την αναμονή των στοιχείων για τον πληθωρισμό του ΔΤΚ των ΗΠΑ, που αναμένεται στις 08.30 ET σήμερα. Ενώ η μέτρηση αναμένεται να έχει υποχωρήσει ελαφρά από τον περασμένο μήνα σε ετήσιο ποσοστό 8,7% τον Ιούλιο, ο πληθωρισμός εξακολουθεί να αναμένεται να παραμείνει σταθερός στα υψηλά 40 ετών.

Αυτό, σε συνδυασμό με μια εκπληκτική έκθεση μισθοδοσίας για τον Ιούλιο, θα μπορούσε να ανοίξει την πόρτα για μεγαλύτερη από την αναμενόμενη αύξηση των επιτοκίων από την Federal Reserve τον επόμενο μήνα.

Αν και αυτό το σενάριο θα ήταν αρνητικό για τον χρυσό, οι επενδυτές στοιχηματίζουν επίσης ότι οι αυξανόμενοι κίνδυνοι ύφεσης σε ολόκληρο τον κόσμο θα οδηγήσουν τη ζήτηση για ασφαλές καταφύγιο που πρεσβεύει το μέταλλο.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατέγραψαν δύο διαδοχικά τρίμηνα οικονομικής συρρίκνωσης, ενώ η Κίνα μόλις απέφυγε μια συρρίκνωση το δεύτερο τρίμηνο. Η ευρωζώνη προετοιμάζεται επίσης για πιθανή ύφεση.

Τα στοιχεία της Τετάρτης έδειξαν ότι ο κινεζικός πληθωρισμός αυξήθηκε λιγότερο από ό,τι αναμενόταν τον Ιούλιο, υποδεικνύοντας ότι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου εξακολουθεί να παλεύει με τον απόηχο του lockdown για τον COVID.

Η μέτρηση - η οποία έδειξε εκτεταμένη ύφεση στη δραστηριότητα των κινεζικών εργοστασίων - μείωσε σοβαρά τις τιμές των βιομηχανικών μετάλλων. Ο δείκτης τιμών παραγωγού της Κίνας αυξήθηκε 4,2% ετησίως τον Ιούλιο, από 6,1% τον Ιούνιο και κάτω από τις προσδοκίες του 4,8%.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χαλκού υποχώρησαν 0,5%, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του νικελίου υποχώρησαν 0,7% μετά τα στοιχεία.

Η εκτεταμένη αδυναμία στη δραστηριότητα των κινεζικών εργοστασίων έχει επιβαρύνει σημαντικά τα βιομηχανικά μέταλλα φέτος, παρά το γεγονός ότι οι εισαγωγές μετάλλων στη χώρα παραμένουν σταθερές.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του ασημιού κινούνται αρνητικά κατά 0,80% στα 20,39 δολάρια .Η πλατίνα υποχωρεί 0,75% στα 930 δολάρια και το παλλάδιο σημειώνει πτώση 1,30% στα 2189 δολάρια.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →