Οι τιμές του χρυσού διατήρησαν τα πρόσφατα κέρδη την Τρίτη, παραμένοντας πάνω από τα 1800 δολάρια.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού διατήρησαν τα πρόσφατα κέρδη την Τρίτη, παραμένοντας πάνω από τα 1800 δολάρια. Η αστάθεια στις χρηματιστηριακές αγορές εν όψει της ανακοίνωσης του πληθωρισμού στις ΗΠΑ που θα παρακολουθηθεί προσεκτικά αυτή την εβδομάδα ανέβασε τη ζήτηση για ασφαλή καταφύγια.

Στις 14.22 μ.μ., ο χρυσός spot υποχώρησε ελαφρώς στα 1.792 δολάρια η ουγκιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού διατηρήθηκαν περίπου στα 1.801 δολάρια. Και τα δύο μέσα είχαν σημειώσει ράλι σχεδόν 1% τη Δευτέρα, καθώς η αβεβαιότητα σχετικά με τα επερχόμενα στοιχεία για τον πληθωρισμό του ΔΤΚ των ΗΠΑ οδήγησε το δολάριο χαμηλότερα.

Άλλα πολύτιμα μέταλλα διατήρησαν επίσης πρόσφατα κέρδη. Τα Platinum Futures υποχώρησαν 0,43% στα 941 δολάρια μετά από ράλι 1,7% τη Δευτέρα, ενώ τα Silver Futures υποχώρησαν 0,17% στα 20,67 δολάρια μετά από ράλι σχεδόν 5%.

Τα αμερικανικά χρηματιστήρια παρουσίασαν μια ασταθή συνεδρίαση τη Δευτέρα εν μέσω ανάμεικτων κερδών, που ανέβασαν τη ζήτηση για ασφαλή καταφύγια. Οι επενδυτές βρίσκονται επίσης εγκλωβισμένοι μεταξύ της ανάπτυξης και της αξίας, εν όψει των στοιχείων για τον πληθωρισμό αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Η εστίαση είναι πλέον στα δεδομένα του ΔΤΚ των ΗΠΑ για τον Ιούλιο, που αναμένεται την Τετάρτη. Οι αναλυτές αναμένουν ετήσια μέτρηση 8,7%, κάτω από το 9,1% που σημειώθηκε τον Ιούνιο. Μια μεγαλύτερη από την αναμενόμενη πτώση του πληθωρισμού είναι πιθανό να μειώσει τις προσδοκίες για απότομες αυξήσεις των επιτοκίων από την Federal Reserve και θα είναι θετική για τις τιμές του χρυσού.

Ωστόσο, μια ισχυρότερη από την αναμενόμενη μέτρηση θα μπορούσε να στηρίξει τις αποδόσεις του αμερικανικού δημοσίου, οδηγώντας περισσότερους εμπόρους στο δολάριο και πλήττοντας τις περισσότερες αγορές μετάλλων.

Ωστόσο, ο πληθωρισμός είναι πιθανό να παραμείνει στα υψηλά 40 ετών για τους επόμενους μήνες, καλώντας τη συνέχιση της σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής από τη Fed.

Μεταξύ των βιομηχανικών μετάλλων, το Copper Futures υποχώρησε 0,5% την Τρίτη στα 3,568 δολάρια η λίβρα, μετά από ράλι 1,3% τη Δευτέρα. Οι τιμές του χαλκού έχουν υποχωρήσει σε μεγάλο βαθμό φέτος εν μέσω ενδείξεων υποτονικής βιομηχανικής δραστηριότητας σε όλο τον κόσμο.

Ωστόσο, ένα αιφνιδιαστικό άλμα στα κινεζικά στοιχεία εξαγωγών αυτή την εβδομάδα βοήθησε να μετριαστούν ορισμένες ανησυχίες σχετικά με την παγκόσμια ζήτηση. Η κινεζική όρεξη για το βιομηχανικό μέταλλο παραμένει επίσης ισχυρή, παρά τη μείωση της μεταποιητικής δραστηριότητας που προκλήθηκε από μια σειρά lockdown που σχετίζονται με τον COVID.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →