Ο χρυσός διαπραγματεύεται σταθερά την πρώτη μέρα της εβδομάδας.

Δημοσιεύτηκε από staikos nikolaos στις

Ο χρυσός διαπραγματεύεται σταθερά την πρώτη μέρα της εβδομάδας. Στις 13.12 μ.μ. ο χρυσός κερδίζει 0,03% στα 1778 δολάρια. Στο υπόλοιπο συγκρότημα εμπορευμάτων, ο χαλκός +0,11% και το WTI +1,42% διαπραγματεύονται και τα δύο υψηλότερα.

Το κλίμα κινδύνου στην περιοχή της Ασίας ήταν θετικό κατά τη διάρκεια της νύχτας καθώς το Nikkei 225 (0,26%), το Shanghai Composite (0,31%) και το ASX (0,07%) έκλεισαν και τα τρία υψηλότερα.

Στις αγορές συναλλάγματος, το AUD/USD είχε τη μεγαλύτερη ώθηση καθώς το ζεύγος ανέβηκε 0,40%. Το USD/JPY κινήθηκε επίσης θετικό κατά 0,29%. Στον χώρο των κρυπτογράφησης, το BTC/USD αυξήθηκε κατά 2,40%.

Ο Daly της Fed είπε ότι ο πληθωρισμός είναι πολύ υψηλός και η εστίαση πρέπει να είναι στη μείωση του πληθωρισμού ενώ ο Bowman της Fed είπε ότι οι αυξήσεις κατά 75 bp θα πρέπει να είναι στο τραπέζι έως ότου παρατηρηθεί μόνιμη πτώση του πληθωρισμού.

Η Κίνα είπε ότι θα συνεχίσει σήμερα τις στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν. Το Χονγκ Κονγκ ανακαλεί τους περιορισμούς καραντίνας λόγω COVID.

Οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό της RBNZ αυξάνονται και πάλι με προσδοκίες 1 έτους στο 4,86% και 2ετές 3,07%.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Γκουτέρες είπε ότι η απειλή της πυρηνικής αντιπαράθεσης έχει επιστρέψει.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του ασημιού κινούνται θετικά κατά 1,08% στα 20,23 δολάρια .Η πλατίνα υποχωρεί 0,11% στα 923 δολάρια και το παλλάδιο σημειώνει μεγάλη άνοδο 2,66% στα 2169 δολάρια.

Κοιτάζοντας μπροστά στα υπόλοιπα σημεία της συνεδρίας περιλαμβάνονται τα κέρδη της Barrick Gold.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →