Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν την Παρασκευή, καθώς το δολάριο ΗΠΑ ανακτούσε το υψηλότερο σημείο 2-1/2 μηνών

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν την Παρασκευή, καθώς το δολάριο ΗΠΑ ανακτούσε το υψηλότερο σημείο 2-1/2 μηνών, αλλά το μέταλλο κατευθυνόταν προς την καλύτερη εβδομάδα του σε έξι πριν από την ομιλία του Πάουελ στο Jackson Hole για ενδείξεις σχετικά με το εάν τα επιτόκια θα ανέβουν υψηλότερα ή θα παραμείνουν σε περιοριστικά επίπεδα.

Ο χρυσός spot υποχώρησε 0,2% στα 1.914 δολάρια ανά ουγκιά στις 08:12 π.μ, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ υποχώρησαν 0,2% στα 1.943 δολάρια.

Ο χρυσός έχει αυξηθεί περίπου 1,3% μέχρι στιγμής μέσα στην εβδομάδα, που θα μπορούσε να είναι η πρώτη εβδομάδα κερδών του αυτόν τον μήνα, καθώς οι τιμές σκαρφάλωσαν στο υψηλότερο επίπεδο από τις 10 Αυγούστου την Πέμπτη.

«Το ψεύτικο σπάσιμο των 1.900 δολαρίων έδωσε ένα ωραίο ράλι στην περιοχή των 1.920 δολαρίων, αλλά ο Πάουελ έχει τη δυνατότητα να επαναφέρει τον χρυσό στα 1.900 δολάρια όσο θα μπορούσε να τον στείλει στα 1.940 δολάρια», δήλωσε ο Ματ Σίμπσον, ανώτερος αναλυτής της City Index.

«Το ισχυρότερο δολάριο ΗΠΑ λειτουργεί σαφώς ως αντίθετος άνεμος για τον χρυσό».

Το δολάριο ΗΠΑ κινήθηκε προς την έκτη συνεχόμενη εβδομαδιαία άνοδο, καθιστώντας τον χρυσό πιο ακριβό για τους αγοραστές του εξωτερικού.

Δύο στελέχη της Fed χαιρέτησαν προσωρινά την Πέμπτη μια πρόσφατη άνοδο στις αποδόσεις της αγοράς ομολόγων, ενώ σημείωσαν ότι βλέπουν μια καλή πιθανότητα να μην χρειαστούν άλλες αυξήσεις επιτοκίων.

Για περισσότερες ενδείξεις για τα επιτόκια, οι επενδυτές θα επικεντρωθούν στις ομιλίες του Πάουελ και της προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ που αναμένονται αργότερα εντός της ημέρας στο ετήσιο οικονομικό συμπόσιο στο Τζάκσον Χόλε του Ουαϊόμινγκ.

Το κύριο θέμα θα είναι «υψηλότερα για περισσότερο» στο Jackson Hole, με τους αξιωματούχους της Fed να υποδεικνύουν ότι είτε απαιτείται αυστηρότερη πολιτική είτε απαιτείται μεγαλύτερο πλατό, σύμφωνα με τον Nicholas Frappell, επικεφαλής των παγκόσμιων θεσμικών αγορών στο ABC Refinery.

Μεταξύ των άλλων πολύτιμων μετάλλων, το ασήμι παρέμεινε σταθερό στα 24,13 δολάρια και η πλατίνα κέρδισε 0,7% στα 940 δολάρια. Το παλλάδιο παρέμεινε αμετάβλητο στα 1.240 δολάρια. 

Το ασήμι και η πλατίνα κατευθύνονται για τις καλύτερες εβδομάδες τους από τις 14 Ιουλίου. Το παλλάδιο κινήθηκε για μια δεύτερη συνεχόμενη εβδομαδιαία πτώση.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →