Ο χρυσός σημείωσε άνοδο για τέταρτη συνεχή συνεδρίαση σε υψηλό δύο εβδομάδων την Πέμπτη

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός σημείωσε άνοδο για τέταρτη συνεχή συνεδρίαση σε υψηλό δύο εβδομάδων την Πέμπτη, επεκτείνοντας τα κέρδη από την προηγούμενη συνεδρίαση, τα οποία τροφοδοτήθηκαν από τα ασθενέστερα στοιχεία των ΗΠΑ εν όψει της πιθανής καθοδήγησης των επιτοκίων από τους κεντρικούς τραπεζίτες στο Jackson Hole.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 0,3% στα 1.919 δολάρια ανά ουγκιά στις 08.52 π.μ., φθάνοντας στο υψηλότερο επίπεδό του από τις 10 Αυγούστου. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού στις ΗΠΑ παρέμειναν σταθερά στα 1.947 δολάρια.

Ο χρυσός στην τιμή του δολαρίου αναρριχήθηκε σχεδόν 1% την Τετάρτη, καθώς οι αποδόσεις του δολαρίου ΗΠΑ και του δημοσίου υποχώρησαν μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι η επιχειρηματική δραστηριότητα των ΗΠΑ πλησίασε το σημείο στασιμότητας τον Αύγουστο. 

«Ορισμένες οικονομικές ανησυχίες ώθησαν κάποια ζήτηση για ασφαλές καταφύγιο, αλλά ο χρυσός είναι πραγματικά λίγο-πολύ περιορισμένος σε εύρος τιμών» μεταξύ 1.880 και 1.970 δολαρίων, δήλωσε ο αναλυτής της Bank of China International, Xiao Fu.

Η Federal Reserve πραγματοποιεί το ετήσιο συμπόσιό της στο Jackson Hole του Wyoming από τις 24 Αυγούστου έως τις 26 Αυγούστου, με τους επενδυτές να περιμένουν την ομιλία του προέδρου της Fed Jerome Powell την Παρασκευή για επιβεβαίωση σχετικά με το εάν τα επιτόκια θα παραμείνουν υψηλότερα για περισσότερο.

Τα υψηλότερα επιτόκια των ΗΠΑ αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας της κατοχής χρυσού, ο οποίος δεν αποφέρει τόκο.

«Το κέντρο της προσοχής βρίσκεται στον Τζάκσον Χόλε. Η ανάκαμψη τις τελευταίες τέσσερις ημέρες οφείλεται πραγματικά στο ότι ο χρυσός έφτασε τα 1.900 δολάρια και τείνει να υπάρχει κάποια ζήτηση αγοράς κατά τις βυθίσεις», πρόσθεσε ο Fu.

Οι επενδυτές έβαλαν επίσης στοιχήματα ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα διακόψει την αύξηση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο, καθώς οι έντονες συρρικνώσεις της επιχειρηματικής δραστηριότητας υποδεικνύουν βαθύτερο οικονομικό πόνο στην Ευρώπη.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι υποχώρησε 0,8% στα 24,12 δολάρια ανά ουγκιά και η πλατίνα υποχώρησε 0,2% στα 928 δολάρια. Το παλλάδιο υποχώρησε 0,8% στα 1.264 δολάρια.

Για το ασήμι, η άμεση αντίσταση στα 24,50 $ θα είναι προσεχής στη συνέχεια, και η μετάβαση πέρα από αυτό το επίπεδο μπορεί ενδεχομένως να ανοίξει τον δρόμο για να ξαναδοκιμάσουμε το υψηλό του έτους μέχρι σήμερα, γύρω στα $26, δήλωσε ο Yeap Jun Rong, στρατηγικός αναλυτής της αγοράς στην IG.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →