Ο χρυσός επέκτεινε τα κέρδη πάνω από τα 1.900 δολάρια την Τετάρτη, αντλώντας υποστήριξη από την υποχώρηση των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός επέκτεινε τα κέρδη πάνω από τα 1.900 δολάρια την Τετάρτη, αντλώντας υποστήριξη από την υποχώρηση των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων, καθώς οι επενδυτές τοποθετήθηκαν για καθοδήγηση από τους υπεύθυνους χάραξης νομισματικής πολιτικής στο συμπόσιο του Jackson Hole.

Ο χρυσός σποτ ενισχύθηκε 0,3% στα 1.904 δολάρια η ουγκιά στις 08.44 π.μ., κινούμενος υψηλότερα για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ σημείωσαν άνοδο 0,4% στα 1.933 δολάρια.

«Όλα κινούνται γύρω από το Jackson Hole σε αυτό το σημείο. Νομίζω ότι είναι απλώς μια περίπτωση που οι επενδυτές θέλουν να ακούσουν τι έχει να πει η Fed και δεν θέλουν να τους πιάσουν να κοιμούνται», δήλωσε ο Craig Erlam, ανώτερος αναλυτής αγορών στον OANDA.

«Η εμπορική δράση των τελευταίων δύο ημερών υπογραμμίζει την ανησυχία στην αγορά για υπερβολική δέσμευση με τον ένα ή τον άλλο τρόπο πριν από την εκδήλωση».

Προσφέροντας κάποια ανάπαυλα στον χρυσό, που άγγιξε το χαμηλό πέντε μηνών την περασμένη εβδομάδα, οι αποδόσεις του δείκτη αναφοράς του 10ετούς ομολόγου ξεπέρασαν τις κορυφές σχεδόν 16 ετών που σημειώθηκαν την Τρίτη.

Το ευρώ υποχώρησε μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι η ύφεση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στη ζώνη του ευρώ έχει βαθύνει πολύ περισσότερο από το αναμενόμενο, οδηγώντας την τιμή του χρυσού σε ευρώ σε υψηλό δύο εβδομάδων.

Οι επενδυτές περίμεναν επίσης τα στοιχεία του δείκτη υπευθύνων αγορών (PMI) της S&P Global στις ΗΠΑ, που αναμένονται στις 1345 GMT.

Οι αξιωματούχοι της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ στο Jackson Hole ήταν πιθανό να είναι «πολύ διστακτικοί να αποκλίνουν πολύ σημαντικά από τα μηνύματα», είπε ο Erlam.

«Δεν πρόκειται να δούμε καμία αναφορά για μειώσεις των επιτοκίων», πρόσθεσε.

Η Fed πρέπει να είναι ανοιχτή στο ενδεχόμενο η οικονομία να αρχίσει να επιταχύνεται εκ νέου και όχι να επιβραδύνεται, με πιθανές επιπτώσεις στην καταπολέμηση του πληθωρισμού, δήλωσε την Τρίτη ο πρόεδρος της Fed του Ρίτσμοντ, Τόμας Μπάρκιν.

Η SPDR Gold Trust, το μεγαλύτερο ETF με χρυσό στον κόσμο, δήλωσε ότι οι διαθέσεις του υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα Ιανουαρίου 2020. 

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι κέρδισε 1,7% στα 23,79 δολάρια η ουγκιά και η πλατίνα σημείωσε άνοδο 0,7% στα 925 δολάρια. Το παλλάδιο ενισχύθηκε κατά 1,6% στα 1.281 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →