Οι τιμές του χρυσού επανήλθαν πάνω από το βασικό επίπεδο των 1.900 δολαρίων την Τρίτη

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού επανήλθαν πάνω από το βασικό επίπεδο των 1.900 δολαρίων την Τρίτη, καθώς το δολάριο ΗΠΑ υποχώρησε εν όψει της συνεδρίασης των κεντρικών τραπεζών αργότερα αυτή την εβδομάδα που θα μπορούσε να προσφέρει ενδείξεις για την πορεία μελλοντικών αυξήσεων των επιτοκίων.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 0,3% στα 1.900 δολάρια ανά ουγκιά στις 08.35 π.μ., έχοντας ανέλθει στα 1.902,09 δολάρια νωρίτερα. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ σημείωσαν άνοδο 0,3% στα 1.928 δολάρια.

Οι τιμές του χρυσού έχουν επεκτείνει τα κέρδη για δεύτερη συνεδρίαση, αφού οι τιμές τη Δευτέρα διαμορφώθηκαν κατά 0,3% υψηλότερα μετά από μια εβδομάδα συνεχόμενων απωλειών.

«Οι πιθανοί αγοραστές περίμεναν να δουν πόσο μακριά θα μπορούσε να πέσει ο χρυσός και αυτό θα μπορούσε να είναι η αρχή της επανένταξής τους στην αγορά», δήλωσε ο Clifford Bennett, επικεφαλής οικονομολόγος της ACY Securities.

«Και ταυτόχρονα, μόνο οι αρχικές υποδείξεις ότι ίσως το ράλι του δολαρίου ΗΠΑ μπορεί να γίνει προς το παρόν».

Ο δείκτης του δολαρίου υποχώρησε από μια πρόσφατη κορύφωση 10 εβδομάδων σε σύγκριση με τους μεγάλους ομολόγους την Τρίτη, ακόμη και όταν οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων έφθασαν σε υψηλά που παρατηρήθηκαν τελευταία φορά τον Νοέμβριο του 2007 λόγω της ανθεκτικής οικονομίας των ΗΠΑ που ενίσχυσε τις υψηλότερες και μακροχρόνιες απόψεις για τα επιτόκια. 

Τα υψηλότερα επιτόκια αυξάνουν τις αποδόσεις των ομολόγων, καθιστώντας λιγότερο ελκυστικό το χρυσό χωρίς απόδοση.

Τα σχόλια του προέδρου της Fed Jerome Powell την Παρασκευή θα παρακολουθούνται στη συνάντηση των κεντρικών τραπεζών στο Jackson Hole του Wyoming, για κατεύθυνση σχετικά με τα επιτόκια,.

Η υποχώρηση των φόβων για επιβράδυνση των ΗΠΑ και η άνοδος των αποδόσεων των ομολόγων έχουν σταδιακά διαβρώσει την ελκυστικότητα των διαπραγματεύσιμων αμοιβαίων κεφαλαίων (ETF) που υποστηρίζονται από τον παραδοσιακό ασφαλή χρυσό φέτος.

Καθώς οι τιμές προσπαθούν να σταθεροποιηθούν, μια μεγαλύτερη πεποίθηση για τους ταύρους του χρυσού μπορεί να πρέπει να προέλθει από την ανάκτηση του κινητού μέσου όρου των 200 ημερών, έγραψε σε ένα σημείωμα ο Yeap Jun Rong, υπεύθυνος στρατηγικής αγοράς της IG.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι υποχώρησε 0,1% στα 23,33 δολάρια ανά ουγκιά και η πλατίνα σκαρφάλωσε 0,9% στα 917 δολάρια. Το παλλάδιο ενισχύθηκε κατά 0,4% στα 1.250 δολάρια.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →