Οι τιμές του χρυσού παρέμειναν πάνω από τα χαμηλά 5 μηνών τη Δευτέρα, αφού υποχώρησαν τις προηγούμενες πέντε συνεδριάσεις

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού παρέμειναν πάνω από τα χαμηλά 5 μηνών τη Δευτέρα, αφού υποχώρησαν τις προηγούμενες πέντε συνεδριάσεις, καθώς οι επενδυτές περίμεναν τη συγκέντρωση των κεντρικών τραπεζιτών στο Jackson Hole του Wyoming αυτή την εβδομάδα, για τις προοπτικές για την οικονομία και τα επιτόκια.

Ο χρυσός σποτ παρέμεινε σταθερός στα 1.888 $ ανά ουγκιά στις 08:32 π.μ., ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού στις ΗΠΑ σημείωσαν αύξηση 0,1% στα 1.918 δολάρια.

Οι τιμές έπεσαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα Μαρτίου στα 1.883,70 δολάρια την περασμένη εβδομάδα, καθώς τα δυναμικά οικονομικά στοιχεία αύξησαν τα στοιχήματα για υψηλότερα και μακροχρόνια επιτόκια στις ΗΠΑ, μειώνοντας τη ζήτηση για χρυσό που δεν αποφέρει κανένα τόκο.

Οι επενδυτές θα επικεντρωθούν στην ομιλία του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ την Παρασκευή, καθώς οι κεντρικοί τραπεζίτες από όλο τον κόσμο συγκεντρώνονται στο Jackson Hole για το ετήσιο συνέδριό τους.

Η Fed πιθανότατα έχει ολοκληρώσει την αύξηση των επιτοκίων, σύμφωνα με μια ισχυρή πλειοψηφία οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters, και μια μικρή πλειοψηφία αναμένει τώρα η κεντρική τράπεζα να περιμένει τουλάχιστον μέχρι το τέλος Μαρτίου πριν τα μειώσει.

Οι αυξανόμενες αποδόσεις των ομολόγων του Δημοσίου και τα επιτόκια στεγαστικών δανείων μπορεί να μειώσουν τη στήριξη της Fed για πρόσθετες αυξήσεις επιτοκίων, η προοπτική των οποίων έχει ήδη υποχωρήσει λόγω του ασθενέστερου πληθωρισμού.

Εν τω μεταξύ, η Κίνα μείωσε το επιτόκιο αναφοράς ενός έτους τη Δευτέρα, όπως αναμενόταν, καθώς οι αρχές επιδιώκουν να εντείνουν τις προσπάθειες για την τόνωση της πιστωτικής ζήτησης, αλλά εξέπληξε τις αγορές διατηρώντας το πενταετές επιτόκιο αμετάβλητο.

Το SPDR Gold Trust, το μεγαλύτερο χρηματιστήριο διαπραγματεύσιμο ταμείο στον κόσμο με χρυσό, δήλωσε ότι οι διαθέσεις του αυξήθηκαν 0,3% σε 890,10 τόνους την Παρασκευή, από 887,50 τόνους την Πέμπτη.

Τα ασφάλιστρα του φυσικού χρυσού στην Κίνα εκτινάχθηκαν στα υψηλότερα από τον Δεκέμβριο του 2016 την περασμένη εβδομάδα, ενώ οι χαμηλότερες εγχώριες τιμές επανέφεραν ορισμένους αγοραστές στην Ινδία.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι παρέμεινε σταθερό στα 22,71 δολάρια ανά ουγκιά και η πλατίνα στα 909 δολάρια. Το παλλάδιο ενισχύθηκε κατά 0,1% στα 1.257 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →