Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν την Παρασκευή καθώς οι επενδυτές περιμένουν περισσότερα στοιχεία για τη νομισματική πολιτική των ΗΠΑ

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν την Παρασκευή καθώς οι επενδυτές περιμένουν περισσότερα στοιχεία για τη νομισματική πολιτική των ΗΠΑ από το Συμπόσιο του Τζάκσον Χόλ, αλλά επρόκειτο να κλείσουν την εβδομάδα υψηλότερα καθώς το δολάριο υποχώρησε από τα υψηλά 20 ετών.

Οι τιμές του χρυσού spot υποχώρησαν 0,78% στα 1.746 δολάρια η ουγκιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού υποχώρησαν 0,52% στα 1.757 δολάρια η ουγκιά έως τις 15:09 μ.μ., σημειώνοντας κέρδη στις προηγούμενες τρεις συνεχόμενες ημέρες.

Ο δείκτης του δολαρίου σημείωσε άνοδο 0,1%, παραμένοντας ακριβώς κάτω από το υψηλό 20ετίας νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, καθώς η εστίαση στράφηκε στην ομιλία του προέδρου της Federal Reserve Jerome Powell στο οικονομικό φόρουμ.

Οι εικασίες για τη στάση του Πάουελ στην πορεία της νομισματικής πολιτικής είχαν επιβαρύνει το δολάριο στις πρόσφατες συνεδριάσεις, βοηθώντας τον χρυσό να δημιουργήσει ένα σερί τριών ημερών.

Αυτό έβαλε επίσης το χρυσό στην πορεία για να κλείσει την εβδομάδα οριακά υψηλότερα.

Ωστόσο, το κίτρινο μέταλλο έχασε σε μεγάλο βαθμό από το δολάριο ως ασφαλές καταφύγιο φέτος, καθώς η Fed αύξησε απότομα τα επιτόκια για να καταπολεμήσει τον αφανή πληθωρισμό. Αυτό ώθησε τις αποδόσεις των ομολόγων, ενισχύοντας την απήχηση του δολαρίου.

Οι θετικές οικονομικές αναγνώσεις των ΗΠΑ την Πέμπτη έδωσαν επίσης στη Fed περισσότερο χώρο για να συνεχίσει τον επιθετικό ρυθμό των αυξήσεων των επιτοκίων. Το ΑΕΠ του δεύτερου τριμήνου αναθεωρήθηκε για να παρουσιάσει μικρότερη συρρίκνωση από ό,τι αρχικά αναμενόταν, ενώ οι αιτήσεις ανεργίας στις ΗΠΑ μειώθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα.

Πτωτικά κινήθηκαν και τα άλλα πολύτιμα μέταλλα την Παρασκευή. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης της πλατίνας υποχώρησαν 0,91% στα 879 δολάρια, το ασήμι υποχώρησε 0,34% στα 19,25 δολάρια ενώ το παλλάδιο σημείωσε πτώση 0,39% στα 2187 δολάρια.

Στα βιομηχανικά μέταλλα, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χαλκού σημείωσαν άνοδο 0,4%, επεκτείνοντας τα κέρδη από την Πέμπτη, καθώς οι προσδοκίες για περισσότερα κίνητρα από τη μεγάλη εισαγωγέα Κίνα ανέβασαν τις προσδοκίες ζήτησης.

Η Κίνα ανακοίνωσε περισσότερα μέτρα δαπανών αυτή την εβδομάδα για να στηρίξει την επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης. Οι έμποροι αναμένουν ότι η εστίαση του Πεκίνου στις υποδομές και τις βιομηχανικές δαπάνες θα οδηγήσει σε μεγάλο βαθμό στην ανάκαμψη της ζήτησης χαλκού.

Ο χαλκός αυξήθηκε πάνω από 1,5% την Πέμπτη και επρόκειτο να κλείσει την εβδομάδα σχεδόν 1% ανοδικά.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →