Οι τιμές του χρυσού κινήθηκαν ήπια θετικά την Πέμπτη, διατηρώντας τα πρόσφατα κέρδη καθώς οι επενδυτές περίμεναν περισσότερες ενδείξεις για τη νομισματική πολιτική των ΗΠΑ

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού κινήθηκαν ήπια θετικά την Πέμπτη, διατηρώντας τα πρόσφατα κέρδη καθώς οι επενδυτές περίμεναν περισσότερες ενδείξεις για τη νομισματική πολιτική των ΗΠΑ, ενώ οι τιμές του χαλκού φάνηκαν να μην εντυπωσιάζονται από το τελευταίο πακέτο τόνωσης της Κίνας.

Ο χρυσός σημείωσε μικρή αλλαγή γύρω στα 1.756 δολάρια η ουγκιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού αυξήθηκαν 0,24% στα 1.765,0 δολάρια ανά ουγκιά έως τις 15:29 μ.μ..

Οι τιμές του κίτρινου μετάλλου αυξήθηκαν οριακά τις τελευταίες δύο ημέρες καθώς ο δείκτης του δολαρίου υποχώρησε από το υψηλό σχεδόν δύο δεκαετιών. Αλλά οι επενδυτές διστάζουν να αγοράσουν περαιτέρω το κίτρινο μέταλλο πριν από την ομιλία του προέδρου της Fed Jerome Powell στο Jackson Hole Symposium την Παρασκευή.

Το δολάριο διαπραγματεύτηκε σταθερά την Πέμπτη.

Οι επενδυτές αναμένουν σε γενικές γραμμές από την προεδρία να επαναλάβει την επιθετική στάση της τράπεζας, αυξάνοντας ελάχιστη πιθανότητα η Fed να μειώσει τις αυξήσεις των επιτοκίων της.

Περίπου το 61% των συμμετεχόντων στην αγορά αναμένει ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια κατά 75 μονάδες βάσης τον Σεπτέμβριο, καθώς κινείται προς την αντιμετώπιση του πληθωρισμού από το ανώτατο 40ετίας.

Τα σχόλια αρκετών αξιωματούχων της Fed ενίσχυσαν επίσης τις προσδοκίες ότι η Fed θα παραμείνει στην πορεία της για σύσφιξη της πολιτικής. Η κεντρική τράπεζα έχει αυξήσει τα επιτόκια τέσσερις φορές μέχρι στιγμής φέτος.

Αυτό έχει επηρεάσει σοβαρά τις τιμές του χρυσού, αναιρώντας όλα τα κέρδη που σημειώθηκαν κατά την έναρξη της σύγκρουσης Ρωσίας-Ουκρανίας. Οι υψηλότερες αποδόσεις έκαναν το δολάριο πιο ελκυστικό στοίχημα από τον χρυσό.

Οι τιμές των άλλων πολύτιμων μετάλλων σημειώνουν άνοδο επίσης την Πέμπτη. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πλατίνας κερδίζουν 0,34% στα 889 δολάρια και του ασημιού σημειώνουν άνοδο 0,21% στα 19,20 δολάρια. Το παλλάδιο σημειώνει μεγάλη άνοδο 3,41% στα 2098 δολάρια.

Μεταξύ των βιομηχανικών μετάλλων, οι τιμές του χαλκού αυξήθηκαν, αλλά φάνηκε να τυγχάνουν μικρής υποστήριξης από τον νέο γύρο κινεζικών κινήτρων. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χαλκού αυξήθηκαν 0,1% στα 3,6433 δολάρια η λίβρα.

Η Κίνα ανακοίνωσε την Τετάρτη ένα πακέτο τόνωσης αξίας περίπου 1% του συνολικού ΑΕΠ της, καθώς αντιμετωπίζει μια δραστική επιβράδυνση της ανάπτυξης από τα lockdown για τον COVID-19, έναν συνεχιζόμενο καύσωνα και μια πιθανή κρίση ρεύματος.

Η αδυναμία στον βιομηχανικό τομέα της χώρας έχει μειώσει σοβαρά τις τιμές του χαλκού φέτος, δεδομένου ότι η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας του κόκκινου μετάλλου στον κόσμο. Η επιδείνωση της κρίσης ακινήτων στη χώρα αναμένεται επίσης να επηρεάσει τις οικονομικές της προοπτικές.

Ωστόσο, ο χαλκός βρήκε κάποια υποστήριξη αυτή την εβδομάδα αφού η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας μείωσε ξανά τα επιτόκια για να στηρίξει την οικονομική ανάπτυξη.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →