Οι τιμές του χρυσού προσπαθούν να διατηρήσουν τα πρόσφατα κέρδη την Τετάρτη, καθώς το δολάριο υποχώρησε ελαφρά λόγω αδύναμων οικονομικών δεδομένων

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού προσπαθούν να  διατηρήσουν τα πρόσφατα κέρδη την Τετάρτη, καθώς το δολάριο υποχώρησε ελαφρά λόγω αδύναμων οικονομικών δεδομένων, με την εστίαση τώρα να στρέφεται σε σχόλια από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα για την πορεία των επιτοκίων.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού υποχώρησαν 0,17% στα 1.747 δολάρια η ουγκιά στις 14.29 μ.μ.. διατηρώντας σε μεγάλο βαθμό τα κέρδη που σημειώθηκαν την Τρίτη, όπου τα αδύναμα στοιχεία PMI μείωσαν τον δείκτη του δολαρίου από το υψηλό σχεδόν 20 ετών.

Ωστόσο, το δολάριο σταμάτησε τις απώλειές του αφού ο πρόεδρος της Fed της Μινεάπολης Neel Kashkari είπε ότι η κεντρική τράπεζα είναι έτοιμη να διατηρήσει αυστηρότερη πολιτική έως ότου ο πληθωρισμός είναι σαφώς υπό έλεγχο. Ένα τέτοιο σενάριο είναι πιθανό να είναι αρνητικό για τις τιμές του χρυσού.

Ο χρυσός έχει χάσει σχεδόν όλα τα κέρδη του φέτος καθώς η άνοδος του δολαρίου και τα επιτόκια των ΗΠΑ απέσυραν τους επενδυτές από το κίτρινο μέταλλο.

Η εστίαση είναι τώρα στην ομιλία του προέδρου της Fed Jerome Powell στο συμπόσιο Jackson Hole την Παρασκευή, η οποία αναμένεται να δώσει περισσότερες ενδείξεις για τη νομισματική πολιτική. Οι επενδυτές αναμένουν σε γενικές γραμμές από τον Πρόεδρο να διατηρήσει την επιθετική στάση του, η οποία θα προαναγγέλλει πιο απότομες αυξήσεις επιτοκίων φέτος.

Και τα περισσότερα άλλα πολύτιμα μέταλλα διαπραγματεύτηκαν χαμηλότερα την Τετάρτη, αλλά διατήρησαν τα περισσότερα από τα κέρδη τους που σημειώθηκαν την Τρίτη. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πλατίνας  χάνουν 0,23% στα 885 δολάρια και του ασημιού υποχώρησαν 0,47% στα 19,10 δολάρια. Το παλλάδιο αντιστέκεται με άνοδο 1,10% στα 2012 δολάρια.

Στα βιομηχανικά μέταλλα, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χαλκού υποχώρησαν 0,4%, μετά από άνοδο 0,6% την Τρίτη. Ενώ οι τιμές του κόκκινου μετάλλου κέρδισαν κάποια ανάπαυλα από την πτώση του δολαρίου, οι προοπτικές για τον χαλκό έχουν υποβαθμιστεί σοβαρά από την προοπτική επιβράδυνσης της οικονομικής ανάπτυξης στη μεγάλη εισαγωγέα Κίνα.

Μια σοβαρή ξηρασία και έλλειψη ηλεκτρικού ρεύματος στην επαρχία Σιτσουάν ώθησαν το κλείσιμο πολλών μεγάλων εργοστασίων, εμποδίζοντας τις ευρύτερες προσπάθειες της κινεζικής κυβέρνησης να υποστηρίξει την οικονομική ανάπτυξη μετά την επιβράδυνση λόγω του COVID φέτος.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →