Οι τιμές του χρυσού σημείωσαν ελαφρά άνοδο την Τρίτη μετά από επτά συνεχόμενες συνεδριάσεις απωλειών

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού σημείωσαν ελαφρά άνοδο την Τρίτη μετά από επτά συνεχόμενες συνεδριάσεις απωλειών, αλλά παρέμειναν υπό πίεση καθώς οι αυξανόμενες προσδοκίες για μια hawkish Ομοσπονδιακή Τράπεζα ενίσχυσαν το δολάριο και τις αποδόσεις του δημοσίου.

Ο χρυσός σημείωσε άνοδο 0,1% στα 1.739 δολάρια η ουγκιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού σημείωσαν άνοδο 0,2% στα 1.751 δολάρια η ουγκιά στις 12.56 μ.μ.. Και τα δύο μέσα υποχώρησαν τις τελευταίες επτά συνεδριάσεις, καθώς οι προσδοκίες ότι η Fed θα συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια με απότομο ρυθμό οδήγησε τους επενδυτές στο δολάριο.

Ο δείκτης του δολαρίου υποχώρησε ελαφρά την Τρίτη, αλλά διαπραγματευόταν γύρω στα υψηλά έξι εβδομάδων. Το δολάριο στηρίχτηκε σε μεγάλο βαθμό από μια σειρά επιθετικών σχολίων από αξιωματούχους της Fed την περασμένη εβδομάδα, τα οποία υποδηλώνουν ότι η κεντρική τράπεζα δεν σχεδιάζει να μειώσει τον ρυθμό των αυξήσεων των επιτοκίων.

Οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων των ΗΠΑ εκτινάχθηκαν πάνω από 1% τη Δευτέρα και διαπραγματεύονταν σε υψηλό ενός μηνός.

Η εστίαση είναι τώρα σε μια επερχόμενη ομιλία του προέδρου της Fed, Jerome Powell, στο Συμπόσιο του Jackson Hole την Παρασκευή, όπου ο πρόεδρος αναμένεται να απορρίψει τις εικασίες ότι η Fed σκοπεύει να στραφεί σε μια πιο dovish στάση.

Τα πιο ήπια από τα αναμενόμενα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ για τον Ιούλιο είχαν για λίγο υποκινήσει τις προσδοκίες ότι η Fed θα μειώσει το μέγεθος των αυξήσεων των επιτοκίων από τον Σεπτέμβριο. Ωστόσο, τα σημάδια μιας ισχυρής αγοράς εργασίας, σε συνδυασμό με τα επιθετικά σχόλια από τα μέλη της Fed, αντιστάθμισαν αυτήν την προσδοκία.

Οι traders κατανέμονται πλέον σχεδόν ομοιόμορφα σε αύξηση 50 και 75 bps μονάδες βάσης από τη Fed στην επόμενη συνεδρίασή της.

Ο χρυσός έχει χάσει τα περισσότερα από τα κέρδη του που σημειώθηκαν φέτος, καθώς η Fed αύξησε τα επιτόκια τέσσερις φορές για να περιορίσει τον πληθωρισμό. Το κίτρινο μέταλλο έχει υποαποδώσει σε μεγάλο βαθμό σε σχέση με τον πληθωρισμό των ΗΠΑ μέχρι στιγμής το 2022.

Μεταξύ των βιομηχανικών μετάλλων, οι τιμές του χαλκού αυξήθηκαν ελαφρώς υπό την προοπτική περισσότερων μέτρων τόνωσης στη μεγάλη εισαγωγική Κίνα. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χαλκού αυξήθηκαν 0,2% στα 3,6620 δολάρια η λίβρα.

Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας μείωσε τα επιτόκια για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα τη Δευτέρα, υποδεικνύοντας ότι το Πεκίνο είναι πιθανό να εφαρμόσει περισσότερα μέτρα τόνωσης για να στηρίξει την οικονομία.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι υποχώρησε 0,13% στα 19,06 δολάρια ανά ουγκιά, η πλατίνα υποχώρησε 0,40% στα 884 δολάρια και το παλλάδιο σημειώνει άνοδο 0,73% στα 2.025 δολάρια.

 


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →