Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν την Παρασκευή και κινήθηκαν σε τροχιά μιας δεύτερης συνεχόμενης εβδομαδιαίας πτώσης

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν την Παρασκευή και κινήθηκαν σε τροχιά μιας δεύτερης συνεχόμενης εβδομαδιαίας πτώσης, καθώς οι προοπτικές για υψηλότερα επιτόκια και η αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων αμφισβήτησαν την ελκυστικότητα του χρυσού ως καταφύγιο.

Ο χρυσός σποτ υποχώρησε 0,5% στα 1.620 δολάρια ανά ουγκιά στις 08.24 π.μ. Οι τιμές του χρυσού έχουν υποχωρήσει 1,2% μέχρι στιγμής αυτή την εβδομάδα. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ υποχώρησαν 0,8% στα 1.624 δολάρια.

Οι αποδόσεις του 10ετούς ομολόγου αναφοράς κλιμακώθηκαν σε νέα κορύφωση από τον Ιούνιο του 2008, ενώ ο δείκτης του δολαρίου ενισχύθηκε, καθιστώντας τον χρυσό λιγότερο ευνοϊκό στοίχημα για τους επενδυτές.

«Ο χρυσός συνεχίζει να καθοδηγείται από την άμπωτη και τη ροή των αποδόσεων καθώς και από την ισχύ του δολαρίου ΗΠΑ», δήλωσε ο Michael Hewson, επικεφαλής αναλυτής αγοράς της CMC Markets UK.

«Ενώ οι αποδόσεις συνεχίζουν να ανεβαίνουν υψηλότερα, η κατεύθυνση για τον χρυσό είναι πιθανό να παραμείνει προς τα κάτω και η διάσπαση των χαμηλών του Σεπτεμβρίου στα 1.600 δολάρια (είναι δυνατή).»

Η επιθετική νομισματική πολιτική από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, καθώς και από άλλες κεντρικές τράπεζες, έχει οδηγήσει σε πτώση του χρυσού πάνω από 11% μέχρι στιγμής φέτος, καθώς η έλλειψη απόδοσης του μετάλλου καθιστά τα άλλα τοκοφόρα περιουσιακά στοιχεία πολύ πιο ελκυστικά.

Ο χρυσός «απέτυχε επίσης να αντιδράσει στο χάος στο Γουέστμινστερ, καθώς οι αγορές βλέπουν το τέλος της καταστροφικής θητείας της Liz Truss ως θετικό για τις μετοχές, απομακρύνοντας κάθε πιθανή βιασύνη για καταφύγια περιουσιακών στοιχείων προς όφελος του χρυσού», δήλωσε ο Ρούπερτ Ρόουλινγκ, αναλυτής της Kinesis Money.

Η επιθετική στάση της Fed παραμένει ο κύριος κινητήριος παράγοντας, υπερισχύοντας άλλων, συμπεριλαμβανομένου του πολέμου στην Ουκρανία, πρόσθεσε η Rowling.

Εν τω μεταξύ, η ζήτηση για φυσικό χρυσό στην Ινδία επιταχύνθηκε αυτή την εβδομάδα καθώς ορισμένοι καταναλωτές αγόρασαν στις εγχώριες τιμές σε χαμηλό σχεδόν ενός μηνός ενόψει των φεστιβάλ Dhanteras και Diwali.

Κατά τα άλλα, το ασήμι σημείωσε πτώση 1,9% στα 18,31 δολάρια ανά ουγκιά, η πλατίνα υποχώρησε 2,1% στα 895 δολάρια και το παλλάδιο διολίσθησε 3,8% στα 1.979 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →