Οι τιμές του χρυσού σημείωσαν άνοδο από το χαμηλότερο επίπεδο τριών εβδομάδων την Πέμπτη λόγω της υποχώρησης του δολαρίου ΗΠΑ

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού σημείωσαν άνοδο από το χαμηλότερο επίπεδο τριών εβδομάδων την Πέμπτη λόγω της υποχώρησης του δολαρίου ΗΠΑ, αν και οι υψηλότερες αποδόσεις των ομολόγων και οι προοπτικές μιας άλλης μεγάλης αύξησης των επιτοκίων από την Federal Reserve κράτησαν τους επενδυτές σε ετοιμότητα.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 0,5% στα 1.637 δολάρια ανά ουγκιά έως τις 9.56π.μ., έχοντας υποχωρήσει στο χαμηλότερο επίπεδο από το τέλος Σεπτεμβρίου νωρίτερα την ίδια ημέρα. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ σημείωσαν άνοδο 0,5% στα 1.642 δολάρια.

Ο δείκτης του δολαρίου υποχώρησε 0,4% έναντι των αντιπάλων του, καθιστώντας τον χρυσό λιγότερο ακριβό για άλλους κατόχους νομισμάτων. 

«Ένα ελαφρώς πιο αδύναμο δολάριο ΗΠΑ και οι απώλειες στις αγορές μετοχών παρέχουν λίγη υποστήριξη στον χρυσό ως ασφαλές καταφύγιο», δήλωσε ο Peter Fertig, αναλυτής στην Quantitative Commodity Research.

Ωστόσο, οι αυξανόμενες αποδόσεις στις μεγάλες αγορές ομολόγων και οι προοπτικές για περαιτέρω σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής από τις περισσότερες κεντρικές τράπεζες επιβαρύνουν τις τιμές του χρυσού, είπε ο Fertig.

Τα υψηλότερα επιτόκια των ΗΠΑ αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας της διατήρησης του μετάλλου μηδενικής απόδοσης.

Οι αποδόσεις του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διατηρήθηκαν κοντά στο υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα του 2008. 

Ο πρόεδρος της Fed Bank of Minneapolis Neel Kashkari δήλωσε την Τετάρτη ότι η ζήτηση στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ παραμένει ισχυρή και οι υποκείμενες πληθωριστικές πιέσεις πιθανότατα δεν έχουν κορυφωθεί ακόμη.

Ο χρυσός πλησιάζει με γοργούς ρυθμούς τα βασικά χαμηλά και τα μέλη της Fed που διατηρούν τη hakwish χορωδία τους θα μπορούσαν να διατηρήσουν την πίεση στις τιμές, δήλωσε ο αναλυτής του City Index Matt Simpson.

Η Fed αναμένεται ευρέως να αυξήσει τα επιτόκια κατά 75 μονάδες βάσης στη συνεδρίαση πολιτικής της τον επόμενο μήνα, αφού οι τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο τον Σεπτέμβριο.

Ωστόσο, η ζήτηση από την Ινδία και την Κίνα είναι στην υψηλότερη πλευρά και αυτό μπορεί να προσφέρει κάποια υποστήριξη στον χρυσό από μεγάλες πωλήσεις, δήλωσε ο Hareesh V, επικεφαλής της έρευνας εμπορευμάτων στην Geojit Financial Services στο Κότσι της Ινδίας.

Το ασήμι σημείωσε άνοδο 1,3% στα 18,68 δολάρια ανά ουγκιά, η πλατίνα σκαρφάλωσε 0,7% στα 890 δολάρια και το παλλάδιο σημείωσε άνοδο 0,3% στα 2.006 δολάρια.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →