Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν σε χαμηλό τριών εβδομάδων την Τετάρτη, καθώς το δολάριο ΗΠΑ και οι αποδόσεις του Δημοσίου αυξήθηκαν

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν σε χαμηλό τριών εβδομάδων την Τετάρτη, καθώς το δολάριο ΗΠΑ και οι αποδόσεις του Δημοσίου αυξήθηκαν με στοιχήματα για πιο απότομες αυξήσεις επιτοκίων από την Federal Reserve, μειώνοντας την απήχηση του μετάλλου που δεν αποδίδει τόκους.

Ο χρυσός σποτ υποχώρησε 0,6% στα 1.642 δολάρια ανά ουγκιά, στις 08.45π.μ., αφού άγγιξε το χαμηλότερο επίπεδό του από τις 28 Σεπτεμβρίου νωρίτερα την ίδια ημέρα. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 0,6% στα 1.646 δολάρια.

Ο δείκτης του δολαρίου αυξήθηκε 0,2%, καθιστώντας τον χρυσό ακριβό για τους ξένους αγοραστές, ενώ οι αποδόσεις αναφοράς του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ κλιμακώθηκαν σε νέα κορύφωση 14 ετών.

«Οι αντίθετοι άνεμοι επέστρεψαν με μια εκδίκηση και τον χρυσό σαν κρύος αρκτικός άνεμος - ο δείκτης του δολαρίου είναι απότομα υψηλότερος σήμερα το πρωί, ενώ η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διαπραγματεύτηκε στο σημαντικό επίπεδο του 4%,» δήλωσε ο ανεξάρτητος αναλυτής Ross Norman.

«Οι αρκούδες θα στοχεύουν στο χαμηλό του έτους στα 1.620 δολάρια που παρατηρήθηκε μόλις πριν από έναν μήνα», είπε ο Norman, σημειώνοντας την όρεξη της Ασίας να απορροφήσει σημαντικές ποσότητες του μετάλλου σε χαμηλότερες τιμές.

Ενώ ο χρυσός θεωρείται γενικά αντιστάθμιση του πληθωρισμού, το μέταλλο δέχεται πιέσεις σε περιβάλλον αυξανόμενων επιτοκίων, καθώς δεν πληρώνει τόκους.

Ο πρόεδρος της Fed της Minneapolis Neel Kashkari δήλωσε την Τρίτη ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ μπορεί να χρειαστεί να ωθήσει το βασικό της επιτόκιο πάνω από το 4,75% εάν ο υποκείμενος πληθωρισμός δεν σταματήσει να αυξάνεται.

«Οι συμμετέχοντες στην αγορά μπορεί να θέλουν να δουν ένα σαφέστερο τέλος στις αυξήσεις των επιτοκίων της Fed προτού αποκαταστήσουν κάποια εμπιστοσύνη στις τιμές του χρυσού», δήλωσε ο στρατηγικός αναλυτής της αγοράς IG, Yeap Jun Rong, προσθέτοντας ότι δεδομένων των ανοδικών κινδύνων για τον πληθωρισμό, η νομισματική σύσφιξη φαινόταν κάθε άλλο παρά να έχει τελειώσει.

Εν τω μεταξύ, ένας αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου Οικονομικών είπε ότι αξιωματούχοι βρίσκονται σε συνομιλίες με το Χρηματιστήριο Χρυσού της Σαγκάης σχετικά με την εισαγωγή ράβδων χρυσού που παράγονται από δύο από τα τοπικά διυλιστήρια για την υποστήριξη του ρωσικού εμπορίου χρυσού.

Το σποτ ασήμι υποχώρησε 1,2% στα 18,54 δολάρια ανά ουγκιά, η πλατίνα υποχώρησε περισσότερο από 2% στα 888 δολάρια και το παλλάδιο υποχώρησε 0,1% στα 2.010 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →