Ανοδικά κινήθηκαν οι τιμές του χρυσού την Τρίτη καθώς το δολάριο αποδυναμώθηκε

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ανοδικά κινήθηκαν οι τιμές του χρυσού την Τρίτη καθώς το δολάριο αποδυναμώθηκε, αν και στοιχήματα άλλου μεγάλου ενδιαφέροντος όπως η αύξηση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ επιβάρυνε το μέταλλο που δεν αποδίδει και περιόρισε τα κέρδη του.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 0,2% στα 1.654 δολάρια ανά ουγκιά στις 08.44 π.μ., ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ υποχώρησαν 0,3% στα 1.659 δολάρια.

«Οποιοδήποτε κέρδος του χρυσού είναι προσωρινό, μέχρι η αγορά να πειστεί ότι η Fed θα επιβραδύνει τον ρυθμό σύσφιξής της», είπε ο Giovanni Staunovo, αναλυτής εμπορευμάτων στην UBS.

Ενώ το ασθενέστερο δολάριο βοήθησε τον χρυσό την Τρίτη, οι τιμές του χρυσού
αναμένεται να αγγίξουν τα $1.600 μέχρι το τέλος του έτους με αυξημένο πληθωρισμό στις ΗΠΑ και τη Fed να εξακολουθεί να επιδιώκει μία επιθετική αυστηροποίηση της νομισματικής πολιτικής της, είπε ο Staunovo.

Ο δείκτης του δολαρίου υποχώρησε σε χαμηλό 1-1/2 εβδομάδας μετά τη δραματική αναστροφή του Ηνωμένου Βασιλείου στο Φορολογικό μίνι προϋπολογισμό που είχε συγκλονίσει τις παγκόσμιες αγορές.

Οι τιμές του χρυσού έχουν υποχωρήσει σχεδόν 10% μέχρι στιγμής φέτος, καθώς
οι διαδοχικές αυξήσεις των επιτοκίων των ΗΠΑ ενίσχυσαν τις αποδόσεις των ομολόγων και το δολάριο, αυξάνοντας παράλληλα το κόστος ευκαιρίας διατήρησης χρυσού, που ειδάλλως θεωρείται ως αντιστάθμιση πληθωρισμού.

Επιπλέον, αναμένεται άλλη μια αύξηση των επιτοκίων της Fed κατά 75 μονάδες βάσης τον επόμενο μήνα μετά τα θερμά στοιχεία για τον πληθωρισμό του Σεπτεμβρίου.

«Η ζήτηση για επενδύσεις και λιανική έχει σιωπήσει και δεν υπάρχει σημαντικό έναυσμα που μπορεί να πάρει τις τιμές πάνω από τα $1.700 στο εγγύς μέλλον. Εξακολουθούν να υπάρχουν ανησυχίες σχετικά με τις αυξήσεις των επιτοκίων», δήλωσε ο Jigar Trivedi, ανώτερος αναλυτής στη Reliance Securities.

Εν τω μεταξύ, οι δείκτες blue-chip και mid-cap του Ηνωμένου Βασιλείου χτύπησαν τα υψηλότερα επίπεδα σε περισσότερο από μια εβδομάδα, μετά από την ιστορική ανατροπή των μη χρηματοδοτούμενων σχεδίων περικοπών φόρων της κυβέρνησης.

Το σποτ ασήμι σημείωσε άνοδο 0,3% στα 18,73 δολάρια ανά ουγκιά, η πλατίνα
σημείωσε άνοδο 0,1% στα 916 $ και το παλλάδιο σημείωσε άνοδο 0,9%
σε 2.018 $.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →