Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν την Παρασκευή και κινήθηκαν σε τροχιά για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα πτώσης

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν την Παρασκευή και κινήθηκαν σε τροχιά για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα πτώσης, πιεζόμενες από ένα ισχυρότερο δολάριο και τις υψηλότερες αποδόσεις του Δημοσίου μετά από τις επιθετικές δηλώσεις του προέδρου της Federal Reserve, Jerome Powell.

Ο χρυσός σποτ υποχώρησε 0,2% στα 1.955 δολάρια ανά ουγκιά στις 08:25 π.μ., αφού έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 18 Οκτωβρίου την Πέμπτη. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ υποχώρησαν 0,5% στα 1.960 δολάρια.

Ο χρυσός έχει υποχωρήσει 1,9% μέχρι στιγμής αυτή την εβδομάδα, σε τροχιά για τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση σε περισσότερο από ένα μήνα.

«Ο χρυσός ενοποιείται κάτω από τα $2.000 από τις αρχές Νοεμβρίου, αφού προηγήθηκε. Ωστόσο, παραμένω ανοδικός για το τέλος του έτους, εφόσον παραμένει πάνω από τα 1.900 $», δήλωσε ο Hugo Pascal, έμπορος πολύτιμων μετάλλων στην InProved.

Μετριάζοντας τις προσδοκίες της αγοράς για κορύφωση των επιτοκίων των ΗΠΑ, αξιωματούχοι της Fed, συμπεριλαμβανομένου του Πάουελ, δήλωσαν την Πέμπτη ότι εξακολουθούν να μην είναι σίγουροι ότι τα επιτόκια είναι αρκετά υψηλά για να ολοκληρώσουν τη μάχη με τον πληθωρισμό.

Μετά τα σχόλια του Πάουελ, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς των ΗΠΑ αυξήθηκε από τα χαμηλά άνω του ενός μηνός, καθιστώντας το χρυσό χωρίς απόδοση λιγότερο ελκυστικό για τους επενδυτές.

Οι επενδυτές έσπρωξαν τα στοιχήματα για την πρώτη μείωση των επιτοκίων της Fed μέχρι τον Ιούνιο του επόμενου έτους, από τον Μάιο νωρίτερα. Τα υψηλότερα επιτόκια αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας της κατοχής χρυσού, ο οποίος δεν αποφέρει τόκο.

Εν τω μεταξύ, ο δείκτης του δολαρίου κατευθυνόταν προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδό του σε περισσότερους από τρεις μήνες, καθιστώντας τον χρυσό πιο ακριβό για τους κατόχους άλλων νομισμάτων.

«Στο τεχνικό μέτωπο, τα 1.940 δολάρια φαίνεται ένα πολύ σημαντικό επίπεδο υποστήριξης για τον χρυσό. Αν το σπάσουμε αυτό, εξετάζουμε μια άλλη δοκιμή στα 1.900 $», δήλωσε ο Ilya Spivak, επικεφαλής του παγκόσμιου macro στο Tastylive.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι υποχώρησε 0,1% στα 22,61 δολάρια. Η πλατίνα υποχώρησε 0,2% στα 858 δολάρια και κατευθυνόταν προς τη χειρότερη εβδομάδα από τα μέσα Ιουνίου 2021. Το παλλάδιο υποχώρησε 1,7% στα 975 δολάρια ανά ουγκιά, το χαμηλότερο επίπεδο από το 2018 και ορίστηκε για τη χειρότερη εβδομάδα του σε 11 μήνες.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →